Pretraga

Udruga Protagora tuži Ministarstvo zbog vjeronauka

A- A+

Udruga za zaštitu prava ireligoznih osoba, Protagora,  započela je pravni proces protiv Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Razlog tužbe je diskriminacija učenika koji ne pohađaju vjeronauk, a nemaju organiziran alternativni predmet. Čekajući ostatak razreda, oni za to vrijeme sjede na hodnicima. 

Škole moraju pružiti alternativu

U Protagori očekuju da će MZOŠ svim javnim osnovnim školama naložiti da moraju svakom učeniku koji ne ide na nastavu vjeronauka pružiti alternativu, odnosno neki drugi izborni odgojno obrazovni sadržaj.

– Postoji diskriminacija onih učenika koji nemaju što raditi u vrijeme kad njihovi kolege pohađaju vjeronauk, kazala nam je predsjednica Protagore Vesna Mihoković Puhovski, te dodala kako nije bitno radi li se o jednom ili stotinu učenika, jer diskrimnacija je diskriminacija.

Djeca sjede po hodnicima umjesto da idu na nastavu

Škole bi same trebale izabrati što će ponuditi svojim učenicima kao zamjenu za vjeronauk, jer mnogi roditelji upisuju svoju djecu na taj predmet kako ne bi sjedili po hodnicima taj školski sat, kaže naša sugovornica.

Do tužbe je došlo zato što se ništa nije promijenilo, jer djeca i dalje nemaju zamjenu, a Protagori se javljao velik broj roditelja sa zamolbama da pokušaju nešto učiniti po tom pitanju.

Udruga Protagora tuži Ministarstvo zbog vjeronauka
Share via
Copy link
Powered by Social Snap