Pretraga

Udruga srednjoškolaca u Hrvatskom saboru je izabrala svoje nove predstavnike

A- A+

U Hrvatskom saboru Udruga srednjoškolaca jučer je izabrala svog novog predsjednika, potpredsjednika te članove Upravnog odbora. Na zasjedanju u Maloj vijećnici najavili su da će nastaviti sa širenjem članstva i edukacijom svojih školskih kolega kako bi ih u što ranijoj dobi pripremili za odgovornosti demokracije.

srednja.hr

U zgradi Hrvatskog sabora jučer su održani izbori Udruge srednjoškolaca. Na Generalnoj skupštini održanoj u Maloj vijećnici članovi udruge izglasali su svoj novi upravni odbor, predsjednika i potpredsjednika.

Izdvojeni članak

Udruga srednjoškolaca: ‘Ministre, pomaknite sve ispite za tri dana’

Po jedan kandidat za mjesto predsjednika i potpredsjednika

Za mjesto predsjednika je izabran Mario Burić, a potpredsjednika Leo Fel. S obzirom na to da jedan i drugi nisu imali protukandidata njihove su ih kolege jednoglasno podržali u kandidaturi za nove funkcije. Odabrani članovi novog upravnog odbora su Hana Josić, Filip Markanović i Pavao Škoko Gavranović, a jedini kandidat koji nije osigurao mjesto u odboru bio je Valentino Vasilik koji je prikupio nedovoljnih 18 glasova.

– Ne mogu reći da mi je drago što sam jedini kandidat iz čistog razloga što kada imate više kandidata to znači i veću aktivnost srednjoškolaca. Međutim, u drugu ruku, to što se nitko nije odlučio konkurirati mi znači da imam podršku članstva, da sam svojim dosadašnjim angažmanom zadobio njihovo povjerenje, izjavio je novoizabrani predsjednik.

Izdvojeni članak

Objavljeni kriteriji sufinanciranja prijevoza za srednjoškolce! Provjerite ostvarujete li pravo

Podršku udruzi dali i saborski zastupnici

Glasovanju je prethodio uvod u kojem su uz kandidate govore održali i prisutni političari Vladimir Šeks, Martina Banić, Sonja Konig i bivši Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac.Najviše glasova u izborima za upravni odbor dobila je Hana Josić. S 55 pokazala se kao najbolji kandidat u usporedbi s Filipom Markanovićem kojeg je podržalo 47 članova i Pavaom Škokom Gavranovićem kojeg je zaokružilo njih 41.

– Smatram da mi kao nevladina udruga definitivno djelujemo na taj način da kroz naše Nacionalno vijeće savjetujem Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a osim toga provodimo i planiramo započeti projekte kojima bi educirali mlade ljude zašto je važno i kako mogu djelovati u svojim zajednicama bez da stvore nekakvu štetu sebi ili nekom drugom, objasnila nam je Hana, studentica Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Udruga srednjoškolaca u Hrvatskom saboru je izabrala svoje nove predstavnike
Share via
Copy link
Powered by Social Snap