Pretraga

UEFA protiv poljupca

A- A+

Krovna europska nogometna organizacija je prijetnjama Rusima poslala poruku da neće tolerirati nasilje koje se gotovo svakodnevno događa na ovogodišnjem Europskom. Zaprijetili su ruskoj nogometnoj reprezentaciji oduzimanjem šest bodova u sljedećim kvalifikacijima, ukoliko ne smire svoje navijače. Na Hrvate se isto posebno pazi, prije svega zbog utrčavanja našeg navijača u teren. Šake, baklje, bokseri, pa čak i poljubci, nisu dobrodošli na ovom natjecanju. Sise, izgleda, za sada jedino prolaze.

Uefa se, budimo realni, zeznula još prije pad godina kada joj je bio važniji petrodolar od normalne navijačke atmosfere. Redakcije srednja.hr, smještena u neposrednoj blizini Maksimirskog stadiona, još mašta o tome kakva bi bila atmosfera u našoj okolini, da je Marković bio malo uvjerljiviji u svojem lobiranju za Euro.

Ovako, Uefa je zapela sa agresivnim skupinama, koje se teško uopće mogu nazvati navijačkim. Čelnici glavne europske nogometne organizacije sada pokušavaju opravdati svoj izbor strogim prijetnjama nogometnim savezima Europe. Rusi su se, za sada, prvi našli pod paljbom. Za sada je riječ samo u uvjetnoj kazni ruskom nogometnom savezu koja bi se, ukoliko dođe do još makljaže, mogla pretvoriti u oduzimanje šest bodova u sljedećem kvalifikacijskom ciklusu.

Naravno, i Hrvati su pod povećalom. Navijač koji je utrčao na teren protiv Irske, kako bi poljubio našeg izbornika, ekspresno je protjeran iz Poljske. Današnju utakmicu protiv Italije će tako gledati u lokalnom kafiću, te se nadamo da će naći neku sliku Bilića koju će ljubiti nakon nove pobjede.

 

Više desetaka ozlijeđenih i navodno jedan poginuli ruski navijač ishod su cjelodnevnog okršaja u Varšavi

Ni naši navijači nisu cvijeće, no Uefi prema isvještaju ipak najviše smeta utrčavanje navijača i poljubac Biliću

Share via
Copy link
Powered by Social Snap