Pretraga

Ugledna zagrebačka gimnazija ‘rasturila’ na državnim natjecanjima, pohvalili se brojem prvaka

A- A+

Za ‘upad’ u XV. gimnaziju u Zagrebu nije dovoljan izvrstan uspjeh u osnovno. Oni koji žele upisati ovu uglednu gimnaziju moraju položiti dodatan prijemni ispit. MIOC je tako već godinama na vrhu ljestvice škola koje upisuju osmaši s najvišim brojem bodova. Svoje natprosječno znanje zagrebački miočani potvrdili su i na nedavno održanim državnim natjecanjima, na kojima su osvojili ukupno 26 prvih mjesta.

XV. Gimnazija u Zagrebu / Foto: Silvija Vuković, srednja.hr

Zbog epidemije koronavirusa zamalo je došlo do neodržavanja natjecanja učenika u znanju. Agencija za odgoj i obrazovanje najprije ih je u potpunosti otkazala, ali nakon velikog pritiska mentora, roditelja i onih koji prate uspjehe naših najboljih učenika, odlučeno je da će se natjecanja za prošlu školsku godinu nastaviti ove jeseni.

Miočani osvojili 26 prvih mjesta

Za razliku od prijašnjih godina, ove se godine državna razina natjecanja učenika provodila online putem – testove su  rješavali u svojim matičnim školama.

Uspjehom svojih đaka pohvalila se XV. gimnazija u Zagrebu, poznata kao MIOC. Kažu kako su u periodu od 6. listopada do 2. prosinca organizirali čak 17 državnih natjecanja.

– Na njima je ukupno sudjelovalo 126 natjecatelja (29 učenika prvih razreda, 36 učenika drugih razreda, 39 učenika trećih razreda i 22 učenika četvrtih razreda) koji su ostvarili 181 nastup, ističu iz MIOC-a.

Dodaju kako su učenici ostvarili vrhunske rezultate ostvarivši 26 prvih mjesta, 21 drugo mjesto i 26 trećih mjesta.

Izdvojeni članak

Miočanin pobijedio na jednom od najjačih informatičkih natjecanja na svijetu

Najviše prvaka u Informatici

Najviše prvih mjesta, pet, osvojili su na državnom iz Informatike, dok na natjecanju iz Matematike MIOC ima četiri državna prvaka, isto kao i na Fizici. Po tri prva mjesta učenici XV. gimnazije osvojili su na državnom natjecanju iz Biologije i Astronomije. Na natjecanjima u Hrvatskom, Engleskom i Njemačkom jeziku te Logici, Kemiji, Geografiji i GLOBE natjecanju MIOC ima po jednog državnog prvaka.

Valja spomenuti i podatak kako su učenici zagrebačke XV. gimnazije osvojili šest drugih mjesta na natjecanju iz Fizike i po tri na Matematici, Informatici i Biologiji. Čak sedam trećih mjesta miočani su osvojili na Matematici, šest trećih mjesta zauzeli su na natjecanju iz Fizike te četiri treća mjesta na državnom iz Informatike.

Ovogodišnje brojke pokazuju kako su miočani na državnim natjecanjima u 2019./2020. bili uspješniji od vlastitog prosjeka u zadnjih pet godina. U tom razdoblju prosječno su ostvarili 18 prvih, 19 drugih i 22 treća mjesta.

Ugledna zagrebačka gimnazija ‘rasturila’ na državnim natjecanjima, pohvalili se brojem prvaka
Share via
Copy link
Powered by Social Snap