Pretraga

Ukinut besplatni Wi-Fi u ZET-ovim tramvajima i autobusima

A- A+

Mnogima je to možda nepoznato, ali u zagrebačkim tramvajima i autobusima mogao se zadnjih par godina koristiti besplatan Wi-Fi. Mogao u prošlom vremenu, jer ga je nakon par godina ZET odlučio ukinuti.

foto: Ivan Božić|srednja.hr

Kako doznaje Index.hr, u zagrebačkim tramvajima i autobusima više nema usluge Wi-Fija. Wi-Fi je u javnom prijevozu ukinut krajem studenog, a to su za Index potvrdili iz ZET-a.

– S obzirom na iznimno mali broj putnika koji je koristio uslugu bežičnog interneta u vozilima ZET-a, odnosno oko 0.2% od prosječno ukupnog broja dnevno prevezenih putnika, napravljena je procjena te je sukladno povratnim pokazateljima odlučeno kako se istekom ugovora, odnosno od 30. studenoga 2021. godine,  neće ići u daljnje ugovorne odnose s pružateljima usluge, rekli su iz ZET-a za Index.

Probno je Wi-Fi u dio vozila uveden prije četiri godine, a 2018., navodi ovaj portal, bio je dostupan u 60 niskopodnih tramvaja i još 58 autobusa. Za građane je bio besplatan, ali nije za proračun – za uvođenje tog interneta potrošeno je 19,8 milijuna kuna.

Ukinut besplatni Wi-Fi u ZET-ovim tramvajima i autobusima
Share via
Copy link
Powered by Social Snap