Pretraga

Ukrali opremu vrijednu preko 50.000 kuna: Policija pronašla osobe koje su opljačkale Klub mladih Split

A- A+

U večernjim satima 5. studenog 2017., opljačkane su prostorije Kluba mladih Split i ostalih organizacija s kojima dijele prostor. Ukradena im je tada tehnička oprema – fotoaparati, računala, projektori i drugo, a ukupna šteta procijenjena je na više od 50.000 kuna. Upravo ovih dana, policija je uhitila osumnjičenike za taj nemili događaj.

foto: srednja.hr

Kako piše Dalamtinskiportal.hr, tri osobe, u dobi od 40, 36 i 23 godine, osumnjičene su za više provala na području Splita koje su se dogodile od listopada do prosinca 2017. i kojima je počinjena materijalna šteta od 120.000 kuna.

Izdvojeni članak

Prije par dana su im sve opljačkali, no oni i dalje daju sebe za mlade: Donosimo veliku priču o Klubu mladih iz Splita

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja da su 40-godišnjak i 36-godišnjak, između ostalog, 5. studenog provalili u osam ureda različitih tvrtki u Ulici Ruđera Boškovića u Splitu, iz kojih su otuđili raznu tehničku opremu. Tada je poharan i Klub mladih Split.

Podsjećamo, Klub mladih Split i još nekoliko organizacija s kojima dijele prostor ostali su nakon pljačke u studenom bez opreme u vrijednosti preko 50.000 kuna.

– Razočarani smo spoznajom da postoje osobe koje su u stanju opljačkati udrugu mladih koji se svojim angažmanom trude učiniti Split ljepšim i boljim mjestom za osobni i profesionalni razvoj mladih. Naš moto je ”budi promjena koju želiš vidit’ u Splitu” te ćemo i dalje nastaviti provoditi aktivnosti bez obzira na ukradenu opremu iako nam nedostatak iste uvelike otežava rad, a počiniteljima želimo poručiti da su ona lica koja su vidjeli na ploči dok su odnosili opremu, ona koja su godinama s ljubavlju i vizijom gradili ono što su oni iz pohlepnih razloga u jednoj noći oduzeli. Niste oduzeli nama, oduzeli ste mladima! Sramite se, napisali su nakon te pljačke na Facebooku, nakon čega im je na poklon stigao projektor kojega im je darovao gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

Veliku priču koju smo nakon pljačke napisali o mladim splitskim entuzijastima možete pročitati na ovoj poveznici.

Ukrali opremu vrijednu preko 50.000 kuna: Policija pronašla osobe koje su opljačkale Klub mladih Split
Share via
Copy link
Powered by Social Snap