Pretraga

Ultramoderan studentski dom otvorit će se prije no što je planirano, a evo i kako će se studenti hraniti do tada

A- A+

Dubrovački studenti dosad baš i nisu imali sreće. Dubrovnik je jedini sveučilišni grad koji nema studentski dom, a studenti odnedavno nemaju ni gdje jesti. No, njihovoj muci uskoro dolazi kraj. Ravnatelj Studentskog centra Marko Potrebica otkrio nam je kako će riješiti pitanje studentske prehrane, ali se i pohvalio kako će radovi na izgradnji studentskog doma završiti nekoliko mjeseci prije planiranog datuma.

Projekcija studentskog doma u Dubrovniku|foto: http://www.scdu.hr

Ugostiteljima u Dubrovniku neisplativo je nuditi studentsku prehranu, kaže ravnatelj tamošnjeg Studentskog centra Marko Potrebica.

Izdvojeni članak

Stanarina će biti ‘paprena’: Poznato kada se otvara ultramoderan studentski dom u Dubrovniku

Nakon što je restoran u kojem su donedavno jeli otkazao suradnju s ministarstvom, dubrovački studenti ostali su bez mogućnosti da jedu na X-icu.

Potrebica je, priča nam, tada krenuo u pronalaženje rješenja pitanja studentske prehrane. Problem je što se u Dubrovniku, u kojem je turizam vrlo razvijen, nikome ne isplati otvoriti menzu. Država inače za jedan obrok daje 15,20 kuna, dok student plaća dodatnih sedam.

Ugostiteljima to ni približno nije dovoljno.

– Razgovarao sam s udrugama ugostitelja i oni su mi rekli kako bi im se isplatilo nuditi obrok ako bi od njega zaradili barem 36 kuna – objasnio je Potrebica.

Ipak, ravnatelj Studentskog centra pronašao je rješenje.

– Postoje ljudi koji su bez profita spremni pomoći studentima. Ne mogu vam još reći o kome je riječ, ali studenti bi od 14. listopada mogli jesti u jednom poznatom restoranu – otkrio nam je Potrebica.

Ostalo mu je s ugostiteljima riješiti još administrativno-pravne poslove te će nakon toga javno obznaniti gdje će studenti jesti. Riječ je o privremenom rješenju koje će biti u funkciji dok se ne otvori studentski dom.

Projekcija studentskog doma u Dubrovniku | Foto: http://www.scdu.hr

A i izgradnja ultramodernog zdanja, u kojem će studenti osim smještaja napokon dobiti i pravu menzu, ide prema planu. Dapače, malo se i ubrzala.

– Dom je u završnoj fazi izgradnje i očekujem da bi se već 1. travnja, a možda čak i ranije, studenti mogli useliti. Isti dan i menza će krenuti s radom – zaključio je Potrebica s dobrim vijestima.

Otvranje doma, inače, bilo je predviđeno tek u lipnju.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap