Pretraga

Umjesto haljina i odijela novac za maturalnu večer namijenili bebama

A- A+

U srbijanskom gradiću Stara Pazova maturanti su se odlučili uskratiti jedan svoj užitak kako bi učinili humanu gestu. Na prijedlog razrednice Vere Zolnjan učenici četvrtog razreda Ekonomsko-trgovinske škole ‘Vuk Karadžić’ novac koji su namijenili za kupnju odjeće za maturalnu večer, poklonit će rodilištima i bebama u Srbiji.

Foto: www.blic.rs

Maturanti Ekonomsko-trgovinske škole u Staroj Pazovi odlučili su novac koji su namijenili kupnji odjeće za maturalnu večer donirati akciji ‘Bitka za bebe’. Učenici četvrtog razreda birokratskog smjera bez dvojbe su prihvatili prijedlog razrednice, koja im je sugerirala ovakvu gestu. Tako će u staroj odjeći otići na zabavu, ali će im zajednički odjevni predmet svima biti duda, koja simbolizira bebe, a nosit će je oko ruke.

Izdvojeni članak

Ne, nisu maškare nego maturalna zabava u Bugarskoj

Maturalna večer ostat će nam u sjećanju i ovako i onako

– Razrednica nam je dala ideju da jednom u životu, kada imamo priliku biti humani to i budemo. Dogovorili smo se da je mnogo humanije da novac od mature odvojimo za nekoga kome je to potrebno nego da se rasipamo sa novcem, a da od toga imamo koristi samo tu jednu večer, koja će nam ostati u sjećanju ovako ili onako. Ovo ćemo sigurno pamtiti cijeli život, rekla je učenica Milica Nikolić za Blic.

I drugi učenici dijele stavove Milice, pa su tako naglasili da je korisnije dati novac nekome kome je stvarno potreban, nego ga utrošiti na odjeću koju će možda nositi samo tu večer. Roditelji su također bili oduševljeni idejom.

Izdvojeni članak

Fotogalerija: Kako su celebrityji izgledali na svojim maturalnim večerama

Ravnateljica ponosna na ovo odjeljenje

Razrednica Vera Zolnjan dala je učenicima prijedlog da učine neku humanu gestu, a oni su se jednoglasno odlučili da to bude pomoć bebama. Objasnili su svoju gestu na taj način da žele pomoći onima pred kojima stoji budućnost, te da nije dobro uvijek misliti samo na sebe.

– Zbog toga nam je posebno drago i želimo da i budući maturanti shvate našu poruku i da oni krenu našim stopama, rekao je Stefan Drobac.

Ravnateljica Ekonomsko-trgovinske škole ‘Vuk Karadžić’ Dragoslava Mićić naglasila je da je jako ponosna na ovaj razred.

– To je bilo ugodno iznenađenje jer maturanti za tu večer posvećuju dosta pažnje svom izgledu prvenstveno. Nisam mogla vjerovati da su oni na taj način pokazali neku zrelost i to da mogu misliti i na nekog drugog, a ne samo na sebe i da su se željeli sjećati matura po tako nekom specijalnom događaju. Znaju nas oni često podsjetiti zašto je lijepo raditi ovaj posao, zaključila je ravnateljica Mićić.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap