Pretraga

Upisi u srednje škole – ostalo još slobodnih mjesta

A- A+

Mnogi osmaši već su upisali željenu srednju školu, no još uvijek sva mjesta nisu popunjena. Tako je u Zagrebu nakon prvog ljetnog upisnog roka ostalo 717 slobodnih stolica, dok je u dalmatinske škole mogu primiti još devetstotinjak učenika.

U Senju malo osmaša, upisi slabi

Nakon prvog ljetnog upisnog roka, mnoge škole ostale su s određenim brojem praznih mjesta. Razlog tomu najvjerojatnije je generacijski manji broj učenika nego prijašnjih godina.

– Nismo zadovoljni, nadamo se da će učenici doći na jesenskom roku, komentirala je ravnateljica Srednje škole Pavla Rittera Vitezovića u Senju, Danijela Vukelić, podatak da je upisano svega tridesetak ljudi.

No to nije čudno, obzirom da je u Senju osnovnu školu završilo 64 učenika, mnogo manje nego prošlih godina.

Splitske stručne škole napola prazne

U splitskim školama situacija također nije puno bolja. U Obrtničko tehničkoj školi upisano je gotovo 30 ljudi manje nego prošle godine, a slobodno je čak 137 mjesta.

Ravnatelj Renato Žuvela komentirao je kako je situacija slična i u svim drugim stručnim školama u županiji, te da se nada da će učenici koji su na popravnim ispitima doći na jesenskom roku baš u njegovu školu.

III. gimnazija popunila mjesta do 12h na prvi dan upisa

U Zagrebu je situacija bolja, jer je na puno veći broj učenika ostalo svega sedamsto slobodnih mjesta, od kojih je većina u Centrima za odgoj i obrazovanje za stručna pomoćna zanimanja. Većina gimnazija je popunjena i neće biti jesenskog upisnog roka. Takva situacija je i u III. gimnaziji.

– Ništa nije slučajno, imamo jako kvalitetan rad i opremljene kabinete za svaki predmet. Škola je također obnovljena, tako da smo jako ponosni što smo u prvi dan do 12 sati napunili školu sa otprilike 150 učenika u pet razreda, kazao je ravnatelj te škole, Martin Oršolić.

Prijave za jesenski rok krajem kolovoza

Broj slobodnih mjesta nakon drugog ljetnog upisnog roka bit će objavljen na stranicama škola najkasnije do 17. kolovoza. Prijave za upis u jesenskom roku primat će se 20. kolovoza, a ljestvice poretka bit će objavljene dan kasnije. Nakon toga još samo slijede upisi učenika u jesenskom roku, koji će se odvijati 22. i 23. kolovoza.

Upisi u srednje škole – ostalo još slobodnih mjesta
Share via
Copy link
Powered by Social Snap