Pretraga

Upoznajte jednu od najboljih osoba svijeta

A- A+

Da naslov nije pretjeran kako se čini na prvi pogled, shvatit ćete u priči o uistinu jedinstvenoj osobi, koja je na tragu Majke Tereze. Što je najbolje, njegovo rodno mjesto je nedaleko od Skoplja, u kojem je rođena spomenuta humanitarka. Imenom i prezimenom, koje jako dobro predočava njegovu osobnost, Dobri Dobrev je 99-godišnji Bugarin, koji godinama svakodnevno pješaći 25 kilometara u glavni grad Sofiju, kako bi prosio. No, on to ne čini za sebe, nego za sirotišta koja ne mogu platiti račune. Do sada je Dobrev na ovaj način prikupio oko 40 tisuća eura, koje je do posljednjeg centa udijelio spomenutim institucijama.

Dobri Dobrev je 99-godišnji Bugarin, koji u svojim poznim godinama, još uvijek svakodnevno pješaći 25 kilometara od svog rodnog mjesta do glavnog grada Sofije, gdje prosi, ali ne za sebe, nego za one najpotrebitije – napuštenu djecu. Na ovaj način je kroz dugi niz godina prikupio oko 40 tisuća eura. Sve do posljednjeg centa, donirao je za ona sirotišta, koja nisu u mogućnosti plaćati račune.

Izdvojeni članak

Malo dobrih ljudi: 19-godišnji marinac namjerno izgubio da pomogne dječaku

Sam ima minimalne potrebe

Dobrev istovremeno živi asketskim načinom života, odnosno od mirovine iznosa 80 eura mjesečno. Podrapane hlače i cipele, ga nisu natjerale da kada već prosi, svoj život učini normalnijim.

Naprotiv Dobrev, je u svojoj muci, svjestan činjenica da postoje i oni još bespomoćniji, koji se ne mogu brinuti za sebe.

Dobrotvor rijetkog kova, ove će godine napuniti stotinu godina. Mnogi ga zovu ‘Svetac iz Baylova’, što je njegovo rodno mjesto.

Izdvojeni članak

Svjetski dan humanitaraca: Svi kao jedan za bolji svijet

Beskrajna nesebičnost

Dragocjenost Dobrovljeva postupanja je neizmjerna. Uz spomenuti nadimak, njegovi poznanici su mu nadjenuli još jedan.

‘Dyado Dobri’ (Djed Dobri), a on predstavlja najnesebičniji oblik humanitarnog rada, koji je moguće provoditi.

Tako da ako nemate uzor u životu, evo jednog od mogućih. Kada bi ljudi bili samo na trenutke, poput Dobreva, ovaj svijet bi zasigurno bio puno bolje mjesto, piše themetapicture.com.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap