Pretraga

Upoznajte profesora i kapetana ekipe koja je ‘opeljušila’ HTV u rekordnoj Potjeri

A- A+

Bruno Gudelj je 41-godišnji profesor hrvatskog jezika, književnosti i povijesti nastanjen u Puli, koji je prije par dana zajedno s dvoje kolega, odnio rekordni 250 tisuća u Potjeri. Inače je već sudjelovao nekoliko puta u kvizovima na HTV-u, a u Najslabijoj karici je zaradio i unosan iznos. Otkada se javila ljubav prema kvizovima, koji su mu hobiji i interesi te na što će potrošiti osvojeni iznos, otkriva nam u razgovoru.

Prije par dana je prikazana Potjera, u kojoj je troje profesora odnijelo rekordnih 250 tisuća kuna. Svi su išli na višu ponudu te su na kraju došli do iznosa, koji će definitivno dobro nadopuniti inače ne baš sjajne plaće nastavnog osoblja. Osobito 41-godišnjeg, već nekoliko godina nezaposlenog profesora hrvatskog jezika, književnosti i povijesti Brune Gudelja.


Brojni hobiji i cjeloživotno učenje

Kako je na samom početku Potjere oktrio, profesor Bruno ima brojne interese i hobije. Sada je pojasnio je i koji su to. – Moram priznati da me brojni hobiji okupiraju. Volim biti informiran o svakodnevici koju živimo a uvijek se nađe mjesta i za stare dobre knjige i stripove. Družim se i sa popriličnim brojem ljudi i to iz različitih sfera života, rada, interesa… Uvid u njihove živote mi daje kontekst za činjenice koje naučim. Uostalom smatram da je cjeloživotno učenje jedino pravo učenje, pojasnio je 41-godišnji profesor.

U drugoj dramatičnoj završnici Potjere, lovac nije uspio

Ovaj sjajni znalac dolazi iz srednjobosanskog gradića Fojnice, a već 20 godina živi u Puli. Onima koji prate kvizove na javnoj televiziji, više nije ni nepoznato lice.

– Na Najslabijoj karici nastupio sam prije nekoliko godina i već u prvom nastupu zaradio pristojan novac. Sudjelovao sam i u par snimanja 1 protiv 100, ali samo na galeriji. U Potjeri sam nastupio i prije godinu dana, ali tada je Morana uspjela u dramatičnoj završnici stići moju ekipu, sažima dosadašnja svoja iskustva 41-godišnji profesor.

No interes za kvizove javio se davno prije.

– Interes za kvizove imam još iz školskih dana. Moje društvo iz Fojnice čak je učestalo igralo pub kviz igru Asocijacija, prisjetio se Bruno Gudelj.

Već je spomenuo kako je foto-finiš odlučivao o pobjedi u njegovom prvom nastupu u Potjeri. No ovoga puta, lovac nije uspio.

– Izgleda da su moje ekipe bile majstori za šokantne završnice. I u prošlom nastupu je odlučila sekunda. Ovaj put je bila na našoj strani. Na samom početku, tijekom ‘brzopotezne’ Igre bio sam prilično zbunjen zbog treme. Budući sam drugi put već dobio priliku nastupiti, odlučio sam pokušati obraniti veću ponudu. Moji suigrači su me potom definitivno pozitivno iznenadili.

Kao najpozitivniji trenutak emisije odabrao bih dio kada je Marijana odlučila pokušati obraniti višu ponudu.

Od Zlatka sam to i očekivao. Domagoj me pozitivno iznenadio i iz kratkog poznanstva mogu zaključiti da je potencijal za kvizaša, opisuje Bruno dojmove koji se još nisu slegli.

Radio od škole, preko uslužnih djelatnosti do brodogradilišta

Nešto više od 83 tisuće kuna svakom dobro dođu, a osobito profesoru, koji je već nekoliko godina nezaposlen…

– Za to u najvećoj mjeri krivim recesiju. Ipak, honorarnih poslova se nađe, a i kviz je na neki način unosan hobi. Radio sam kao nastavnik povijesti u školi oko 80 kilometara od Pule.

Iz struke sam otišao još poodavno zbog tada boljih prilika u privatnom sektoru. Prije sam radio dosta različitih poslova. Od voditelja trgovine i turističko-uslužnih kompanija do brodogradilišta i prilično sam prilagodljiv na poslu. Zato se nadam da ću uskoro i na ovom zasićenom tržištu rada naći posao, govori nam Bruno Gudelj.

Novac koji je zaradio, zasigurno se ima za što potrošiti, a evo što je to smislio profesor Bruno.

– Jedan dio će sigurno biti potrošen na neko putovanje. Dio na obnovu nekih materijalnih dobara, a ostalo ću sačuvati za život. Skroman sam pa će vjerojatno i potrajati, zaključio je.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap