Pretraga

Urnebesno: Najveće laži koje su tražitelji posla stavili u životopis

A- A+

Nećemo ovoga puta ni uvod praviti s pričom o tome koliko je mladih nezaposleno u Hrvatskoj, no jedno je sigurno. Radno mjesto, osobito dobro plaćeno teško je izboriti bilo gdje te katkada nijanse u životopisu, motivacijskom pismu ili razgovoru za posao mogu presuditi. Stoga se ljudi nerijetko odlučuju malo frizirati podatke o svojim kvalitetama i postignućima. U tekstu vam donosimo primjere osoba koji su baš pretjerali, štoviše napisali bezočne laži u svojim CV-ima.

Očajna potraga za radnim mjestom zna ljude nagnati na svakakve ideje pa i da potpuno izmisle svoje vrijednosti i postignuća u životopisu. Blago friziranje podataka, koje ipak nekako možete potkrijepiti, možete si dopustiti, no blamiranje s nekim kvalifikacijama koje se jednostavno može provjeriti imate li ih ili ne, ne vodi nikamo. Samo će vam dodatno srozati samopuzdanje. Business Insider donosi deset primjera tražitelja posla koji su uistinu brutalne laži stavili u svojoj životopis.

Izdvojeni članak

Iskusni biznismen povjerio što ne podnosi u životopisima

Pa krenimo redom:

  • Jedan je tako mladić stavio očeve kvalifikacije u svoj životopis, misleći da će laž upaliti. Karta na koju je igrao je to što se otac i on isto zovu, samo je jedan senior, a drugi junior.

  • Tražitelj posla u svome je životopisu naveo kako je bio asistent premijera u zemlji, koja nema takvu političku funkciju.

  • Aplikant je naveo kako je bio srednjoškolski prvak u slobodnim bacanjima. Priznao je sam na razgovoru za posao da je to bila laž.

  • No drugi mladić je otišao i korak dalje, napisavši u CV-u da je osvojio olimpijsku medalju.

  • Tražitelj posla je naveo u životopisu kako ima iskustva kao nadzornik na gradnji objekata. Poslije se ispostavilo da mu je najveće postignuće nadzor gradnje kućice za psa! 

Izdvojeni članak

Smjernice za pisanje motivacijskog pisma

  • Što je ovaj aplikant umislio nije nam baš jasno?! Uglavnom u dobi od 32 godine, stavio je u životopis kako ima 25 godina radnog iskustva.

  • Kandidat za radno mjesto naveo je da radi već 20 godina kao babysitter brojnim slavnim osobama, poput Tom Cruisea, Madonne i tako dalje.

  • Jedan tražitelj posla je naveo kako je tijekom par prethodnih godina radio tri posla. Poslodavac ga je ‘provalio’ da je jedan od poslova radio dva dana, drugi samo dan, a treći nije uopće radio.

  • Aplikant se javio za posao u firmi koja ga je netom prije otpustila. Stavio je kao prethodno radno mjesto tu kompaniju, samo s malom razlikom – naveo je da je sam dao otkaz.

  • Tražitelj posla se javio dva puta na natječaj za isto radno mjesto. Međutim nije se baš pokazao dosljednim. U svaku od prijava stavio je različito radno iskustvo.

Urnebesno: Najveće laži koje su tražitelji posla stavili u životopis
Share via
Copy link
Powered by Social Snap