Urušio se strop škole: U zgradu se nije ozbiljnije ulagalo otkad je napravljena

U Osnovnoj školi Fra Pavla Vučkovića u Brnazama pokraj Sinja urušio se dio stropa na hodniku. To se dogodilo jučer u večernjim satima kada djeca nisu bila na nastavi pa srećom nitko nije ozlijeđen.

Foto: Jake Ingle; Unsplash

U područnom odjeljenju OŠ Fra Pavla Vučkovića u Brnazama sinoć se urušio dio stropa na hodniku jer su u kutu stropa popustile žice koje su spajale grede, piše ferata.hr. Nitko nije ozlijeđen, a radnici su počeli sa sanacijom.

Radi se o školi u Brnazama koju pohađa oko 90 učenika. Zbog njihove sigurnosti strop će se preventivno “ojačati” u svim učionicama i hodnicima gdje postoji konstrukcija.

– Lim je postavljen prije četrdesetak godina, vjerojatno su popustile žice i strop se urušio za 20–ak centimetara u jednom kutu. U niti jednom trenutku sigurnost djece nije bila u pitanju. Škola će naručiti nove kutne limove koji će se instalirati na konstrukciju kako ne bi dolazilo do daljnjih urušavanja. Inače, škola je napravljena 50 tih godina i potrebna je adaptacija krova i stropova, rekao je za spomenuti izvor ravnatelj škole Nikola Vučković.

Odgovori