Pretraga

Usavrši se za posao dentalnog asistenta putem e-učenja

A- A+

Tržište rada i trenutna situacija u gospodarstvu stavila je pred izazov neka zanimanja za kojima u ovome trenutku ne postoji dovoljan interes, ali izlaz iz ovakve situacije može biti usavršavanjem za poslove za kojima postoji potražnja u dentalnoj medicini

Ukoliko ste zdravstvene struke, trenutno ste nezaposleni ili želite napredovati u svom poslu ili ga promijeniti, a posjedujete osnovne informatičke vještine, pruža Vam se jedinstvena prilika za upis u program usavršavanja za dentalnog asistenta ili asistenticu. U dentalnom timu s doktorom dentalne medicine trenutno rade osobe koje su svoja znanja stjecali težim putem – radnim iskustvom, a ne formalnim obrazovanjem. Po prvi puta je u Hrvatskoj odobren formalni program usavršavanja putem e-učenja koje omogućava stjecanje potrebnog znanja za pravilno asistiranje u svakodnevnim postupcima u dentalnoj medicini.

Program omogućava fleksibilnost u pohađanju nastave uz rad i učenje od kuće uz minimalne troškove. U 6 mjeseci samo 6 dolazaka u učionicu! Zahvaljujući interaktivnom multimedijskom sustavu za učenje na daljinu, jedinstvenom u regiji, polaznici mogu pohađati program usavršavanja iz svih krajeva Hrvatske. Program podrazumijeva teoretski i praktični dio kroz pokazne vježbe u on-line programu, praktični formalni dio učenja s vježbama te praktičnu nastavu u ordinacijama dentalne medicine. Za vrijeme e-učenja omogućeno je i kontinuirano mentorstvo s nastavnicima.

Zahvaljujući suradnji s britanskim dentalnim vijećem General Dental Council (GDC), britanskim odborom za certifikaciju dentalnih sestara The National Examining Board for Dental Nurses (NEBDN), britanskom tvrtkom Smile on Ltd. i partneru Hrvatskoj komori dentalne medicine izrađen je nastavni plan i program usklađen s hrvatskim i europskim kvalifikacijskim okvirom i ishodima učenja potrebnim za rad u ordinaciji dentalne medicine na radnom mjestu dentalnog asistenta.

Mnogi zdravstveni radnici sa srednjom školom danas su na burzi i nezaposleni, a s druge strane nedostaju osobe sa specifičnim znanjima u dentalnoj medicini. Posebno je važno da program mogu upisati osobe koje su završile jednu od slijedećih srednjih škola:

– medicinska škola,

– škola za dentalnog tehničara,

– škola za sanitarnog tehničara,

– škola za farmaceutskog tehničara,

– škola za fizioterapeutskog tehničara,

– škola za laboratorijskog tehničara,

– škola za primalje,

– škola za masere-kupeljare.

Taj program omogućava stjecanje nekoliko osnovnih prednosti na tržištu rada, a to su:

1. uvjerenje Republike Hrvatske o usavršavanju za poslove dentalnog asistenta/dentalne asistentice koje se upisuje u radnu knjižicu,

2. stjecanje uvjeta za upis u registar dentalnih asistenata Hrvatske komore dentalne medicine,

3. stjecanje KPR-AVD međunarodnog certifikata koji se odnosi na osnovne postupke oživljavanja i zbrinjavanja hitnih stanja te rukovanje automatskim defibrilatorima obavezan u zemljama EU,

4. stjecanje britanskog certifikata dentalne sestre izdanog od strane The National Examining Board for Dental Nurses (NEBDN) cijenjenog u zemljama EU.

Ukoliko ste zainteresirani sve potrebne informacije mogu se dobiti u Učilištu Ambitio gdje su u tijeku upisi. Broj telefona je 01/ 4677 802 ili putem web stranice www.uciliste-ambitio.hr.

Copy link
Powered by Social Snap