Pretraga

Uskoro dolaze nova pravila za nezaposlene!

A- A+

Trenutno je na burzi rada prijavljeno 303 118 nezaposlenih osoba, a za sve njih u manje od godinu dana počet će vrijediti nešto drugačija pravila.

Na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje trenutno posao traži čak 303 118 Hrvata, za koje će se pravila dosta promijeniti u sljedećih godinu dana, piše Dnevnik.hr.

Izdvojeni članak

Nezaposlenim mladima stigla pozitivna vijest

Umjesto javljanja svaki mjesec komunikacija putem Skypea i društvenih mreža

Nezaposleni se više neće svaki mjesec morati javljati svojim savjetnicima, odnosno referentima, već će se komunikacija s njima odvijati putem Skypea i društvenih mreža te mobitela. Osim te novine, država se planira okrenuti i prema poticanju cjeloživotnog učenja, u kojem sudjeluje zaista malo hrvatskih građana.

Sve te novine HZZ planira uvesti do svibnja 2015. godine. Doći će do informatizacije sustava, što bi trebalo pomoći barem nekima od vojske nezaposlenih da lakše pronađu zaposlenje. Ovaj je projekt sufinanciran europskim novcem, a vrijedi više od milijun eura.

Statistika koju vodu Zavod za zapošljavanje uz program e-savjetovanja trebala bi biti još detaljnija, pa će na taj način poslodavci imati konkretniji uvid u to kakav profil radnika se prijavljuje na određeno radno mjesto.

Izdvojeni članak

‘Mladi su sami krivi za nezaposlenost, jer traže posao, ali ne i rad’

Poticanje cjeloživotnog učenja

Poticat će se i cjeloživotno učenje za radnike u području strojarstva, brodogradnje i metalurgije.

– Tako se razvija jedno moderno aktivno građanstvo. Hrvatska ima jako mali broj uključenih u cjeloživotno obrazovanje, to je i deset puta manje nego što imaju moderne europske zemlje, rekao je novi ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar.

Projekt ovakvog obrazovanja kreće u rujnu, a sjedište centra bit će u Zagrebu.

Uskoro dolaze nova pravila za nezaposlene!
Share via
Copy link
Powered by Social Snap