Pretraga

Uspio je: U spomen na preminulog sina Ribafish povezao 17 hrvatskih otoka i tu nije kraj

A- A+

Poznati novinar, bloger i inače profesor geografije, Domagoj Jakopović Ribafish, početkom srpnja započeo je akciju života pod nazivom RokOtok. U spomen na prerano preminulog sina (13), s kojim je prije smrti istraživao hrvatske regije, otoke i plaže, odlučio je plivanjem povezati nastanjene hrvatske otoke. Ideja je bila na svakom od otoka družiti se s djecom i njihovim roditeljima i time ih barem na neko vrijeme odvratiti od tehnologije i potaknuti na razgovor. I uspio je, jučer je doplivao do posljednjeg otoka u prvoj etapi.

Domagoj Jakopović Ribafish|foto: privatna arhiva

– Po meni je jedan od najbitnijih dijelova cijelog tog projekta taj da klinci koji mu se pridruže provedu jedan sat bez ekrana, nego samo u prirodi, druženju i dobroj zabavi. Na kraju svega, nadam se da će projekt zaživjeti, da će roditelji i djeca možda bolje zajednički provoditi svoje vrijeme i, naravno, krenuti zajedno u nove avanture, tako je početkom srpnja Ribafish najavio svoj projekt RokOtok.

Doplivao do posljednjeg otoka

Izdvojeni članak

Zbog prerane smrti sina poznati hrvatski bloger započinje s akcijom života

Njime je želio nastaviti avanturu putovanja koju je započeo sa svojim prerano preminulim sinom (13). Odlučio je plivanjem povezati naseljene hrvatske otoke, a s akcijom je krenuo 6. srpnja, kada se s plaže Lapad u Dubrovniku otisnuo prema Koločepu. Kroz razne igre i aktivnosti s roditeljima, djecu je učio o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog od otoka koje je posjetio. Do posljednjeg, Čiova, doplivao je u utorak, a ondje ga je dočekalo tristotinjak roditelja i djece.

– Pričao sam im o tome da treba razgovarati s roditeljima o svemu, cijeniti naše otoke i otočane, plivati da imate kondiciju i zdrav organizam (tu sam malo lagao) i kako moramo brinuti o našem moru i Planetu. Osamnaesti put sam pričao istu priču, na tri otoka nismo imali doček, ali ih je na nekima bilo više, riječi su tekle, klinci su dizali ruke, smijuljili se, kad sam vidio da im pada koncentracija, poslao sam ih po skriveno blago. Našao ga je mali Roko. I tu se krug zatvara i krećemo vratiti brod i u miru napisati sve što nam se izdogađalo u zadnjih 25 dana – ako sam nekom ostao dužan odgovoriti na mejl, poruku ili vratiti sto maraka, čujemo se sutra…, piše Ribafish na stranicama projekta RokOtok.

‘Avantura, ovo je stvarno bila avantura, išli smo grlom u jagode…’

Izdvojeni članak

U spomen na prerano preminulog sina poznati bloger kreće u akciju života

Iako je prvotna ideja bila povezati 50-ak otoka, nastupila je mala promjena plana pa je tako osvajanje otoka raspodijelio na tri godine. Svake će, kao i ove, Ribafish spojiti 17 otoka.

– Jutros, nakon divnog dočeka, ručka u Lampedusi (puno hvala Bruni i Domagoju na organizaciji i svemu) i stotine intervjua, sjedim i tipkam status uz još stotinjak slatkih briga i obaveza i nekako mi već fali onaj adrenalin, umor, problemi, nejavljanje, kašnjenje, hladno i valovito more, ulazak u usku morževu ljušturu… Avantura, ovo je stvarno bila avantura, išli smo grlom u jagode, ako prođe, prođe, a ispalo je evo gotovo savršeno. Ponosan na Udrugare u Zagrebu, one koji su došli na doček, prisutnu i odsutnu posadu, doktorice, spasitelje, kapetane, sve roditelje i djecu, ljude koji su nas ugostili i ispričali priču o projektu #rokotok za 2019. godinu. Hvala vam od srca. Vidimo se uskoro!, poručio je Ribafish.

Uspio je: U spomen na preminulog sina Ribafish povezao 17 hrvatskih otoka i tu nije kraj
Share via
Copy link
Powered by Social Snap