Pretraga

Utvrđen uzrok požara škole, učenici će danas svejedno na nastavu

A- A+

Policija je utvrdila kako je uzrok požara, u kojem je u subotu navečer izgorjelo 20 m2 izolacije krovišta OŠ Veruda u Puli, otvoren plamen, a one koji su ga uzorkovali još traže. Unatoč požaru, učenici će danas u školu, jer je unutrašnjost zgrade nasreću ostala neoštećena.

screenshot: Regional Express

– Policijski službenici u suradnji s nadležnim državnim odvjetnikom i inspektorom zaštite od požara u nedjelju, 21. ožujka 2021. godine obavili su očevid na školskoj zgradi u Banovčevoj ulici u Puli, gdje je u subotu oko 19,50 sati izbio požar, izvijestila je istarska policija.

Obavljenim očevidom, kako je objavila Policijska uprava istarska, utvrđeno je da je uzrok požara otvoreni plamen (što znači da je požar namjerno podmetnut) te da je izgorjelo oko 20 m2 izolacije krovišta, dok požar nije zahvatio unutrašnjost škole.

Izdvojeni članak

Gorjela škola u Puli: Sumnja se da je netko na zgradu bacio baklju

Policija ističe da provodi opsežno kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja, a materijalna šteta nastala požarom bit će naknadno utvrđena.

Ravnateljica Osnovne škole Veruda Anita Mokorić Brščić obavijestila je učenike i njihove roditelje da će se “unatoč vandalskom činu koji se izvršen u subotu navečer, pri čemu je stradao dio krovišta nove zgrade škole, nastava održati prema planu – predmetna nastava na daljinu, a razredna nastava u školi”.

– Unutrašnjost škole nije oštećena i samim time nije ugrožen boravak učenika i djelatnika u školi, a ovaj vandalski čin najstrože osuđujemo i nadamo se da će policija pronaći krivce. Također molimo sve koji su vidjeli počinitelje da jave policijskoj postaji na broj 052 532 629, napisala je ravnateljica Mokorić Brščić.

 

Share via
Copy link
Powered by Social Snap