Pretraga

Uveli ispit iz matematike kojeg je nemoguće riješiti sto posto

Vodeća srednja škola za djevojke Oxford High School predstavila je ispit kojeg je nemoguće riješiti bez greške. ‘The Miss Perfect Test’ implementiran je u ovu školu kako bi srednjoškolke naučile kako je u redu ako ne uspiju sve uvijek točno riješiti.

Školarke u vodećoj privatnoj srednjoj školi za djevojke vrlo su kompetitivne, i svaka od njih trudi se testove riješiti što je moguće bolje, ako ne i savršeno. Oxford High School zato je predstavio ispite iz matematike koje je nemoguće riješiti sto posto, a sve kako bi djevojkama pokazali da je u redu tu i tamo pogriješiti.

U ispitu se školarkama postavljaju zadaci koji postaju sve teži i teži, dok djevojka ne dođe do kraja svojih mogućnosti. Nakon toga postavljaju im se pitanja na koja ne mogu točno odgovoriti. Ravnatelj škole koja je implementirala ovakve testove kaže kako se cijela ideja sastoji u tome da srednjoškolke shvate kako je želja za savršenosti neprijatelj pravog učenja.

-Najbitnije je da djeca požele rješiti probleme koji se pred njih stavljaju, te da nauče da ne mogu uspjeti baš u svemu, i da je racionalno pitati se zašto je to tako, objasnio je ravnatelj Alan Smithers za Daily Telegraph.

Još su neke škole odlučile pokušati s ovakvim testovima, slažući se s ravnateljem Oxfordove škole. Učenici trebaju znati kako ‘gubiti’, te kako se s tim nositi i prijeći preko toga.