Pretraga

Uvodna riječ glavnog urednika

A- A+

Ideja koja se rodila prije više od pola godine je napokon pred vama. Portal koji bi trebao povezati sve srednjoškolce na jednom mjestu. Mjesto s kojeg bi se trebao čuti glas 180,000 ljudi. Cilj portala je promovirati znanje, interese i vaše hobije. To ne znači da ćete biti pošteđeni kritika, ali znači da ćete ovdje moći pronaći priče o vašim kolegama/icama i profesorima/icama kojih neće biti drugdje.

logo srednja.hr

Rubrike su podjeljene vrlo jednostavno. U rubrici novosti donosimo vam aktualnosti iz zemlje i inozemstva, o uspješnim primjerima onih koji su već prošli srednjoškolske godine.

Kroz rubriku razred pisat ćemo o lektirama i popularnoj literaturi, srednjoškolskim listovima kojima želimo vratiti staru slavu, a kroz kreativni nered prostor dobivate vi. Svi oni hobiji kojima se bavite, smješteni su ovdje. Ima vas jako puno, a isto i toliko hobija, a mi vam pružamo priliku da ih podijelite s ostatkom društva.

Znate onog jednog profesora/icu koji su posebni? O kojima pričate svojim prijateljima/icama? Oni koji se pamte do kraja života? Takvi bi trebali pisati u rubrici zbornica. Uz stručnjake, psihologe i ginekologe ta rubrika bi se trebala upotpuniti i s kutkom za roditelje. Dragi roditelji, pišite nam o problemima koje imate sa svojim srednjoškolcima/kama, što vam se ne sviđa u našim školama, što bi htjeli promijeniti. Želimo čuti vaš glas i na ovoj jedinstvenoj platformi uz vašu pomoć, pomoć profesora/ica i stručnjaka, te naravno samih srednjoškolaca/ki, raditi na poboljšanju srednjoškolskog sustava. Izrazite se, pustite svojim idejama da slobodno teku.

Zabavu smo podijeli na trećine. Ekran, muzika i online. Popularni filmovi, serije koje vas se zanimaju, glazbu koju slušate i onu koji bi možda mogli slušati. Online vam ne trebamo objašnjavati, tu ste eksperti. Jednom tjedno želimo predstaviti bend koji bi mogao postati hit jednog dana, a slavne ćemo kroz zid vraćati u srednjoškolske klupe što češće. Postoje još neka iznenađenja, ne želimo vam sve otkriti, želimo biti nepredvidljivi, baš kakvi bi trebali biti i srednjoškolski dani.

Iako neke stvari zasada držimo pod velom tajne, neke isto tako moraju biti jasne od početka. A to je jedan od razloga za pokretanjem ovog portala. Nisam ga skrivao kada sam došao prvi tjedan u svoj razred, pa zašto bi ga skrivao pred vama? Onima kojim želim pokazati da se može, i da postoji drugačije. Upisao sam se u srednju školu preko veze. Nisam imao dovoljno bodova da uđem kao i onih 99%. Zato sam se i nalazio na posebnoj listi ravnateljice koja je imala pravo upisati na svoje odobrenje nekoliko učenika. Imao sam sreću da dođem na taj popis i da upišem u srednju koju sam želio. Ta činjenica me proganja od onda, a nadam se da ću s ovim projektom vratiti svoj dug društvu.

Za kraj vam želim poručiti nešto patetično i istinito. U ovaj portal je uloženo puno truda, ali sve to neće imati smisla bez Vaše pomoći. Pomoći mladih i starih, ali svih onih koji se osjećaju mlado u duši. Javite nam se, propitkujte, kritizirajte, hvalite i najvažnije sudjelujte! Izbor je neograničen. Mi smo spremni, a vi?

redakcija@srednja.hr

Uvodna riječ glavnog urednika
Share via
Copy link
Powered by Social Snap