Pretraga

Uz puno bure izabran novi ravnatelj splitskog Studentskog centra

A- A+

Stanko Dell’orco novi je ravnatelj Studentskog centra u Splitu, a tamo je dospio većinom glasova Upravnog vijeća SC-a. No, dugogodišnja ravnateljica Gordana Raos, koja je SC vodila od 2007., nije dobro podnijela svoju smjenu te je još i prije izbora novog kandidata, poslala medijima otvoreno pismo. Dio radnika iz Studentskog centra, također je stao na njenu stranu, prosvjedujući tijekom jučerašnje sjednice Senata Sveučilišta, na kojoj je potvrđen Dell’orcov izbor.

Novi ravnatelj Studentskog centra u Splitu, bit će Stenko Dell’orco, voditelj poslovnice Europapiera. Većinom glasova izabralo ga je Upravno vijeće SC-a te je jučer potvrđen na sjednici Senata splitskog Sveučilišta, kao jedini kandidat koji je ispunjavao uvjete natječaja, piše Index.hr.  

Izdvojeni članak

Ravnateljica splitskog SC-a o izboru novog loga: Nije obećano obrazloženje izabranog loga, ni ostavljena mogućnost prigovora

Raos optužila rektora Anđelinovića i prorektora Maleša da nezakonitim radnjama postavljaju svog kandidata

No dosadašnja ravnateljica Gordana Raos, nije mirno prihvatila smjenu.

Štoviše, očito unaprijed upoznata sa svojom sudbom, poslala je otvoreno pismo i prije odabira Dell’orca, koje je prenio Dalmatinski portal.

U njemu između ostaloga navodi da rektor Anđelinović i prorektor Maleš, koji je ujedno i predsjednik Upravnog vijeća Studentskog centra u Splitu, žele nezakonitim radnjama ‘podmetnuti svog kandidata za ravnatelja Studentskog centra Split koji prema Izvješću Povjerenstva za izbor i imenovanje ravnatelja ne udovoljava uvjetima raspisanog natječaja te aktualnoj ravnateljici Studentskog centra u Splitu Gordani Raos, dipl.iur kao jedinom kandidatu koji ispunjava natječajne uvjete onemogućiti mandat.’

Tijekom jučerašnje potvrde Dell’orca na sjednici Senata Sveučilišta u Splitu, dijeleći stajališta Gordane Raos, prosvjedovalo je nešto više od 20 djelatnika SC-a.

Izdvojeni članak

Ravnateljica splitskog SC-a optužena da je oštetila Centar za 209.000 kn

Sa sveučilišta odbacili optužbe te naveli da je izabani kandidat jedini zadovoljio uvjete natječaja

Na pismo Gordane Raos u međuvremenu je odgovorio prorektor Maleš odbacujući u potpunosti tvrdnje iz njenog opsežnog pisma upućenog medijima i Senatu.

– Osim niza neistina, uvreda i krivih navoda, držim da je to eklatantan primjer grubog i neprimjerenog miješanja u tijek procesa izbora ravnatelja, kao i pritiska na članove Upravnog vijeća, između ostalog je stajalo u Malešovu priopćenju. Važno je dakle još jednom pripomenuti da su oba javna obraćanja, medijima poslana prije službenog odabira ravnatelja SC-a.

Na sjednici Senata, na kojoj je pak potvrđen izbor novog ravnatelja, Raos je kako izvještava Index.hr došla u pratnji zaštitara i prije spomenutih prosvjednika te su skupa zahtijevali još jedan mandat za dosadašnju ravnateljicu, inzistirajući da jedino ona ispunjava uvjete.

To, međutim, nije bilo moguće jer nije imala potvrdu o nekažnjavanju nadležnog tijela, nego je, kako doznaje isti izvor, priložila vlastitu izjavu o nekažnjavanosti, što Upravno vijeće, dakako, nije moglo prihvatiti. Radnici su nedavno dobili kolektivni ugovor, što je napravljeno bez znanja Upravnog vijeća.

Kao što je poznato, Raos ima pravomoćnu optužnicu za zlouporabu ovlasti i pogodovanje jednom obrtu prilikom adaptacije zahoda. Suđenje, međutim, još nije započelo, ali je posve jasno da Raos sa kaznenim postupkom u uznapredovaloj fazi ne može kandidirati za još jedan mandat.

Premda više nije ravnateljica, Gordana Raos će ostati uposlenica SC-a u Splitu.

Izdvojeni članak

Otvaraju se dvije nove menze u Splitu!

Sveučilište u priopćenju obrazložilo svoj odabir

Kvalifikacije za izbor Stenka Dell’orca na čelo Studentskog centra, Svuečilište u Splitu ovako je predstavilo u priopćenju.

– Izabrani novi ravnatelj Stenko Dell’Orco ima dugogodišnje iskustvo na brojnim upravljačkim funkcijama te će njegovo znanje i iskustvo zasigurno doprinijeti još boljem razvoju Studentskog centra i poboljšanju studentskog standarda. Prilikom odlučivanja o novom ravnatelju posebice se vodilo računa o internacionalnim edukacijama kandidata koje će doprinijeti internacionalizaciji rada SC-a i povećanju međunarodne mobilnosti studenata i znanstveno-nastavnog osoblja, što je među glavnim strateškim ciljevima Sveučilišta u Splitu, navodi Sveučilište u prioćenju.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap