Pretraga

Uz razmjenu udžbenika koju organizira Grad Zagreb odvija se i kupo-prodaja, a MZOS o tome ne zna ništa

A- A+

Današnjim danom započela je već tradicionalna razmjena udžbenika ispred Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu za sve učenike osnovnih i srednjih. Uz razmjenu koja se održava sve do 14. rujna, odvija se i kupo-prodaja knjiga što prolazi ispod MZOS-ova radara koji o tome ne zna ništa.

Foto: srednja.hr

Ispred Muzeja suvremene umjetnosti i ove se godine od 1. do 14. rujna održava već tradicionalna razmjena udžbenika za osnovne i srednje škole. Budući da je Grad Zagreb ove godine za sve osnovnoškolce osigurao besplatne udžbenike, nije do kraja jasno zašto se razmjena odvija i za njih, kao ni kako MZOS nije upoznat s razmjenom na kojoj se čak obavlja i kupo-prodaja školskih knjiga.

Izdvojeni članak

Jovanović uranio s novim udžbenicima iz povijesti i vjeronauka

Gradonačelnik najavio obilazak, pa se nije pojavio

S obzirom da je danas počela razmjena udžbenika, gradonačelnik Milan Bandić kao organizator najavljeno je trebao obići plato ispred MSU-a gdje su učenici i njihovi roditelji još u jutarnjim satima posložili knjige.

Gradonačelnik se nije pojavio u vrijeme kada je obilazak najavljen, niti u sljedećih sat vremena, a iz Grada nam nisu htjeli odgovoriti zbog čega se odvija razmjena udžbenika za osnovnoškolce kada će ionako svi ove godine dobiti besplatne, kao ni zašto dopuštaju kupo-prodaju knjiga bez izdavanja računa.

Izdvojeni članak

U rujnu knjige za dvoje srednjoškolaca do 5000 kuna

MZOS ne vidi ništa loše u tome, iako ne zna ništa o razmjeni

Uputili smo upit i MZOS-u koji su se očitovali kako nemaju saznanja o nikakvoj mogućoj razmjeni rabljenih udžbenika na spomenutoj lokaciji, no i da ne vide ništa loše u tome da đaci razmjenjuju knjige. Stoga smo više informacija potražili na licu mjesta današnjim posjetom platoa ispred MSU-a.

– Istina je da Zagreb ima besplatne udžbenike za osnovnoškolce, ali će doći i ljudi iz okolice gdje nisu besplatni. Pošto Zagreb ima besplatno, ponudit će svoje knjige jeftinije učenicima iz drugih, okolnih gradova, rekao je Samir Huskanović čiji sin prodaje knjige ispred Muzeja suvremene umjetnosti.

Dodao je da su za osnovne škole radne bilježnice po 10, a udžbenici po 20 kuna, dok su za srednje škole cijene nešto više, od 30, pa sve do 60 ili 70 kuna.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap