Pretraga

Uz svakodnevni fizički rad završio srednju medicinsku školu s prosjekom 5,0

A- A+

Milan Jevđić upravo je završio srednju medicinsku školu u Užicama u Srbiji te sanja o upisu na medicinski fakultet. Ništa neobično na prvi pogled, no ovaj se mladić već dvije godine sam uzdržava budući da mu je umrla baka, koja je preuzela ulogu njegova staratelja, jer su ga roditelji napustili još dok je bio mališan. Nije pristao na usvajanje, pa su mu stoga radni dani trajali beskrajno dugo. Poslije škole bi radio razne fizičke poslove do navečer, a onda učio do jutarnjih sati. Uskraćena su mu mnoga zadovoljstva, koja ima prosječan srednjoškolac, ali se nada da će bar uspjeti upisati medicinski fakultet i postati ‘dobar i pošten čovjek’.

Screenshot: YouTube

Milan Jevdžić upravo je maturirao u Medicinskoj školi Užice sa svim peticama, unatoč teškoj životnoj sudbi s kojom se morao suočiti. Naime roditelji su ga napustili dok je još bio dijete, a ulogu hranitelja preuzela je njegova baka, koja je preminula prije dvije godine. Od tada je Milan prepušten sam sebi, a kako nije pristao na usvajanje, sve što ima, zaradio je radeći različite poslove poput konobarenja, prodavanja helijskih balona i drugih fizičkih poslova. Nada se na kraju, da će uspjeti upisati medicinski fakultet, ali bez stipendije i dalje će morati raditi cijelo svoje slobodno vrijeme.

Milan ima puno više briga od svojih vršnjaka

Podršku u ostvarenju njegova sna pružaju mu prijatelji, poznanici i profesori, jer znaju koliko je truda uložio kako bi upisao studij i to bez ičije pomoći. Njegovi vršnjaci ne moraju znati koliko košta grijanje, struja, najamnina stana, međutim Milan zna koliko mora raditi kako bi si to sve osigurao.

– Radio sam kao fizički radnik, kao prodavač balona punjenih helijom, konobario sam. Poslove ne biram, jer nemam uvjete. Preko dana se radi i povremeno uči u pauzama, a navečer se uči. Ako radim do devet, deset, učim sigurno do tri-četiri ujutro, dokle mogu izdržati, govori hrabri mladić za RTS.

Imao je podršku isključivo od bake, ali je ona preminula prije dvije godine, pa od tada ovako izgleda Milanovo odrastanje. No, zasada je na dobrom putu budući da je uspio izboriti sve petice u srednjoj školi, a uz to je dobio dvije specijalne diplome, te petice na maturalnom ispitu.

– To je sjajan uspjeh za jedno dijete, pogotovo za dijete koje ima ovakvu sudbinu i ovako težak život, kaže njegova razrednica Ivana Stanaćev.

Bakin san bio da postane liječnik

Prijatelji mu se dive i opisuju ga kao dobrog druga i vrijednog radnika. Samo riječi hvale za Milana ima i ravnateljica škole koju je pohađao.

– Vjerujem da će na kraju biti uspješan i sretan mlad čovjek i da će imati svoju obitelj kojoj će dati sve ono što je njemu nedostajalo, govori ravnateljica Bogdanka Đorđević.

Nedostaje još samo da upiše medicinski fakultet, a učenje bi mu svakako olakšala stipendija, jer će u suprotnom i dalje morati svakodnevno raditi.

– Najbitnije je da budem dobar, pošten čovjek, uspješan u tome što radim, što god to bilo. Bakina želja je bila da budem medicinar, nadam se da će biti ispunjena, dodaje ovaj iznimni mladi čovjek.

Uz svakodnevni fizički rad završio srednju medicinsku školu s prosjekom 5,0
Share via
Copy link
Powered by Social Snap