Pretraga

Uzbuna na jugu: Njemački studenti snimili film u kojem polugola srpska glumica pozira u dubrovačkoj crkvi

A- A+

Prilikom snimanja dokumentarca The Colour Nude, dubrovački fotograf Stijepo Brbora u nekoliko otvorenih dubrovačkih crkava, fotografirao je polunagu beogradsku glumicu Vesnu Knežević, što je izazvalo veliku buru u gradu svetog Vlaha. Reagirao je između ostalih i dubrovački biskup Mate Uzinić.

Jedan od prizora s fotosessiona / foto: Facebook

Kako piše Dubrovniknet.hr, dokumentarac zapravo snimaju njemački studenti s filmske akademije Deutsche Film und Fernsehakademie Berlin, a dio ekipe činili su i spomenuti dvojac, Stijepo Brbora, koji se naziva erotskim fotografom te beogradska glumica Vesna Knežević, koja igra ulogu Držićeve Laure.

Izdvojeni članak

Fotografirali je polugolu u školskoj svlačionici i objavili to na Twitteru

Uglavnom, Brbora je na atraktivnim dubrovačkim lokacijama snimao erotske fotografije Vesne Knežević, a među tim lokacijama su se našle i dubrovačke crkve te palače.

Već to je uzburkalo javnost, a nakon što se ispostavilo prema pisanju Dubrovniknet.hra, da je filmska sekipa u navedenim sakralnim objektima snimala neovlašteno, dubrovački biskup je najavio i tužbu.

– Dragi prijatelji, duboko me ražalostilo to što je danas zbog vlastite promocije zloupotrijebljena otvorenost dubrovačkih crkava za snimanje neprimjerenih fotografija pod krinkom umjetnosti, na što ćemo morati medijski i pravno reagirati. Moleći večeras Gospodina za nas koji smo ovim povrijeđeni, s raspetim Isusom želim moliti i za one koji su to uzrokovali govoreći: „Oče, oprosti im, ne znaju što čine, napisao je Mate Uzinić sinoć na Facebooku.

Uzbuna na jugu: Njemački studenti snimili film u kojem polugola srpska glumica pozira u dubrovačkoj crkvi
Share via
Copy link
Powered by Social Snap