Pretraga

[UŽIVO] Dojava o bombi u sisačkoj školi: Muškarac se predao policiji, nema nastave u drugoj smjeni

A- A+

Sisačka policija dobila je dojavu da je u tamošnju Strukovnu školu ušetao mlađi muškarac koji tvrdi da u džepu ima bombu. Svi su evakuirani, a policijski službenici uspjeli su svladati muškarca koji se na kraju i predao.

Ivan Klindić www.ivanklindic.info

15:03 Ministarstvo kontaktiralo škole

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja potvrdili su nam da su kontaktirali škole te “stavili na raspolaganje svu pomoć za koju ravnatelj i ostale stručne službe procijene da je potrebna”

13:50 Muškarac se predao policiji

Kako je objavio Sisak portal, čovjek koji je prije sat vremena ušao u zgradu Strukovne škole Sisak predao se policiji. Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved dao je izjavu medijima.

– Najvažnije je da je ovako završilo i da je policija kroz pregovore uspjela svladati čovjeka da se preda, da nije bilo stradalih i da nije ugrožavao tuđu sigurnost, rekao je Medved.

Na pitanje je li muškarac kod sebe imao eksplozivnu napravu, kako su tvrdili svjedoci, kaže da će sve informacije objaviti policija.

– U svakom slučaju, i ovo je dokaz koliko je i ovo područje koje je potresom stradalo i psihoza koja se svo vrijeme pojavljuje. Nažalost, dva mjeseca kontinuirano traju, sve to utječe na ljude, poziv je svima da zadržimo stabilnost, da imamo povjerenja u sustav i da zajedno napravimo napore. Obnovit ćemo ovo područje i vratit ćemo naravno život na ovo područje koje je teško stradalo i u Domovinskom ratu i u potresu. Poglavito smo usmjereni prema ljudima koji su najviše stradali, rekao je Medved.

Osvrnuo se i na na način na koji su policijski službenici riješili ovu situaciju.

– Iskazujem čestitke policiji na promptnom i brzom reagiranju i načinu na koji su riješili krizu. I to je dokaz postupanja i profesionalnog pristupa naših policijskih službenika, dodao je.

Zbog izvanrednih okolnosti, neće biti nastave za učenike koji je pohađaju u drugoj smjeni.

13:05 Ravnatelj kaže da su svi na sigurnom

– Prije pola sata došla je informacija da je ušao čovjek u školu, u drugi dio gdje je smješten i ured županije. Rekao je da sa sobom ima bombu i molio da sve odu iz škole i djeca i osoblje, i to smo napravili bez panike. Izašli smo i čekamo daljnji tijek događanja, rekao je ravnatelj Strukovne škole Ivica Beloglavec.

Reporteri Sisak portala razgovarali su i s ravnateljem sisačke gimnazije Božidarom Dujmićem čiji su se učenici također nalazili u zgradi kada je ušetao nepoznati muškarac.

– Nisam detaljno upoznat. Najvažnije je da su sva naša djeca zajedno sa nastavnicima na sigurnom. Sad ćemo na stranicama obavijestiti učenike koji dolaze u drugu smjenu da ne dolaze na nastavu, rekao je ravnatelj Dujmić čiji su učenici privremeno imali nastavu u zgradi Strukovne škole.

12:59 Ušetao muškarac koji kaže da ima bombu

Kako su nam potvrdili iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, policija i vatrogasci su na terenu u Strukovnoj školi Sisak nakon dojave da je u prostore škole ušetala mlađa osoba koja tvrdi da u džepu ima bombu. Odmah nakon dojave evakuirani su svi učenici i djelatnici srednje škole, a novih informacija s terena još uvijek nema.