Pretraga

Uznemirujući trend na Instagramu: Ovisnici ‘glorificiraju’ zloupotrebu droge postavljanjem fotografija svoje ovisnosti

A- A+

Instagram je preplavio novi uznemirujući trend – ovisnici o drogi slikaju igle, žlice i tragove drogiranja na svojoj koži kako bi svoju ovisnost prikazali kao nešto posebno i glamurozno. Zajednica korisnika heroina i farmaceutskih pilula glorificiraju svoju ovisnost o teškim i smrtonosnim drogama.

Nova je pošast zavladala Instagramom, a za to su ovog puta zaslužni ovisnici o teškim drogama, koji svoju ovisnost glorificiraju i pokušavaju prikazati kao nešto glamurozno. Na svoje Instagram profile pod hashtagovima #junkieofig ili ‘Junkies of Instagram’ postavljaju fotografije pribora poput igli, žlica, vrećica heroina i pilula, te modrica od ubrizgavanja heroina, što je direktno kršenje pravila ove društvene mreže.

Izdvojeni članak

Tinejdžer u paklu droge: Kako sam se s ulice vratio u školske klupe

Uznemirujuć trend protivi se pravilima Instagrama

Ova grupa na popularnoj društvenoj mreži koja je novi trend među mladima nakon Facebooka, očito je inspirirana ‘slavnim’ blogovima poput ‘Bogate djece Instagrama’, koji su na stranicu postavljali šokantne slike kojima pokazuju koliko se mogu razbacivati novce. Fotografije koje ovisnici postavljaju na mrežu nose užasnu poruku, na neki način slaveći ovisnost o teškim drogama. Tako je jedan korisnik imena ‘Opieyes’ na stranicu uploadao fotografiju igle, žlice i plastične vrećice s drogom uz poruku ‘Onaj osjećaj kad se probudiš i shvatiš da imaš više ‘sh..a’ nego što si mislio da ti je ostalo od protekle noći-jedan od najboljih osjećaja ikada’.

Izdvojeni članak

Mladi su se izjasnili oko legalizacije lakih droga i prostitucije

Dijele fotografije igli, droge, i modrica uzrokovanih ubrizgavanjem heroina

Iako nije sasvim sigurno da li je na fotografijama prava droga, sama činjenica da se s takvim stvarima ‘paradira’ na internetu i društvenoj mreži koja je više nego ikad popularna među adolescentima je više nego pogrešna. Neke od fotografija pokazuju i oštećenu kožu koja je posljedica opetovanog ubrizgavanja heroina u žilu uz pomoć hipodermičkih igli. Na Instagram se masovno postavljaju i farmaceutske droge kao što su one za opuštanje mišića i pilule za tjeskobu Xanax, piše Daily Mail.

Ovakva promocija droge na iznimno popularnoj društvenoj mreži vrlo je zabrinjavajuć trend, budući da se o Instagramu od nedavno priča kao o zamjeni za Facebook, koji je mladima postao dosadan, ‘nekul’ i zastario.

Copy link
Powered by Social Snap