Pretraga

Vara se i za vozačku: Prijatelja poslao da umjesto njega položi prvu pomoć, prijeti mu stroga kazna

A- A+

Mladi u Hrvatskoj ne varaju samo na ispitima u školi i na fakultetima, neki pronađu način da to učine i kako bi došli do vozačke. Jedan je 19-godišnjak na području PU koprivničko-križevačke na polaganje prve pomoći poslao prijatelja te do vozačke došao temeljem neistinitog uvjerenja. Sada je policija podigla kaznenu prijavu.

Foto: srednja.hr

PU koprivničko-križevačka priopćila je kako su policijski službenici te uprave dovršili kriminalističko istraživanje nad dvojicom osumnjičenika starosti 20 i 19 godina od kojih je jedan prevarom došao do vozačke dozvole.

– Sumnja se da je osumnjičeni 20-godišnjak u srpnju 2020. godine umjesto osumnjičenog 19-godišnjaka pristupio polaganju ispita iz prve pomoći te svojim potpisom u ime osumnjičenog 19-godišnjaka neistinito ovjerio nalog za provedbu ispita te time doveo u zabludu nadležno tijelo koje je 19-godišnjaku ovjerilo položeni ispit. Nadalje, sumnja se da je 19-godišnjak preuzeo vozačku dozvolu temeljem izdanog uvjerenja nadležnog tijela iako je znao da je uvjerenje neistinito, piše u priopćenju policije.

Izdvojeni članak

HAK objavio test iz prometnih propisa: Riješite ga i javlja vam jeste li prošli

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Ovjeravanje neistinitog sadržaja protiv osumnjičenika je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Inače, za taj prijestup Kazneni zakon propisuje zatvorsku kaznu.

– Tko dovođenjem u zabludu nadležnog tijela učini da ovo u javnoj ispravi, zapisniku ili knjizi ovjeri štogod neistinito što ima služiti kao dokaz u pravnom prometu, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina. Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko takvu ispravu, zapisnik ili knjigu uporabi, iako zna da su neistinite, stoji u kaznenom zakonu.

Vara se i za vozačku: Prijatelja poslao da umjesto njega položi prvu pomoć, prijeti mu stroga kazna
Share via
Copy link
Powered by Social Snap