Pretraga

Važni datumi: Ljetni rok upisa u srednje škole 2014/2015

A- A+

Učenici osmih razreda uskoro će se suočiti s odabirom i prijavama željenih obrazovnih programa i srednjih škola. Prijave kandidata u sustav već su počele, a pogledajte u nastavku koji su sve važni datumi za druge elektronske upise ljetnog roka upisa u srednje škole 2014./2015. godine.

Predstoje nam drugi po redu e-upisi u srednje škole, što znači da će učenici osmih razreda i ove godine pomoću par klikova izabrati, prijaviti i upisati željene obrazovne programe, bez da se misle ispred koje škole će satima čekati u dugim redovima. Prijave kandidata u sustav već su počele 26. svibnja, no treba imati na umi važne datume za ljetni rok upisa u srednje škole 2014./2015. godine.

Stoga u nastavku obratite pažnju na kalendar provedbe upisa te doznajte kad trebate prijaviti obrazovne programe, kad se provode dodatne provjere znanja, kojeg datuma će biti objavljena konačna rang lista kao i do kada trebate dostaviti tražene dokumente.

Izdvojeni članak

Svim srednjoškolcima u Zagrebu besplatne knjige, GROZD želi isto za sve hrvatske učenike

Prijave programa i odabir škola

Kad je u pitanju ljetni upisni rok, početak prijava obrazovnih programa je 26. lipnja, dok učenici koji odaberu programe koji zahtijevaju dodatne ispite i provjere iste mogu prijaviti do 29. lipnja.

Provođenje dodatnih ispita i provjera za određene srednjoškolske programe kao i unos rezultata obavit će se u periodu od 30. lipnja do 4. srpnja.

Što se tiče dostave dokumenata redovitih učenika zahvaljujući kojima će ostvariti dodatne bodove, potonje treba napraviti do 1. srpnja. Kandidati izvan redovitog sustava obrazovanja RH svoje osobne dokumente i svjedodžbe trebali bi dostaviti do 4. srpnja.

Izdvojeni članak

Brošura za upise u srednju školu 2014/2015

Rokovi za podnošenje prigovora i zamolbi

Učenici koji budu imali kakav prigovor na unesene podatke, ocjene i rezultate dodatnih provjera, imaju pravo na žalbu do 7. srpnja. Istim danom završit će i unosi rezultata s popravnih ispita, kao što će se i brisati kandidati koji nisu zadovoljili preduvjete za odabrane školske programe.

Zaključivanje odabira obrazovnih programa kao i ispisivanje prijavnica prema kalendaru upisa u srednje škole rezervirano je za 8. srpnja.

Četvrtak 10. srpnja krajnji je rok za primanje potpisanih prijavnica koje učenici trebaju donijeti svojim razrednicima. Istog dana brisat će se s liste kandidati koji nisu dostavili prijavnice ili nisu zadovoljili preduvjete, te je 10. srpnja i krajnji rok za podnošenje zamolbe za promjenom redosljeda prijavljenih programa na listi prioriteta.

Izdvojeni članak

Srednjoškolci napravili odličnu i jednostavnu aplikaciju za izračun prosjeka ocjena

Objava konačnih rang lista i slobodnih mjesta za jesen

Učenici će 11. srpnja doznati konačan poredak, to jest rang listu ljetnog roka upisa u srednje škole 2014./2015. Zatim slijedi dostava dokumenata koji su uvjet za upis u određeni program obrazovanja kao i potpisane obrasce o upisu u prvi razred srednje škole. Potonje svi osmaši moraju napraviti od 14. do 18. srpnja.

U slučaju da netko nije u mogućnosti upisati srednju školu u ljetnom roku, 23. srpnja će biti objavljen popis srednjih škola i programa na kojima je ostalo slobodnog mjesta za jesenski rok.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap