Pretraga

Većina srednjoškolaca se slaže s načinom uvođenja zdravstvenog odgoja

A- A+

Nakon uplitanja Crkve u odluku o uvođenju zdravstvenog odgoja u škole te optužbi kako ministar Jovanović krši Kazneni zakon, Hrvati su u još većoj dvoumici oko sporne izmjene obrazovnog programa. Na Facebooku i anonimnim pismima srednjoškolci su više puta spomenuli kako nitko njih nije pitao što i kako oni žele. Na našoj stranici je postavljena anketa čijim smo rezultatima došli do zaključka kako većina srednjoškolaca ima pozitivan stav o načinu na koji je zdravstveni odgoj uveden u škole.

Kako je cijela Hrvatska podijeljena oko načina uvođenja te sadržaja koji se nalazi u kurikulumu zdravstvenog odgoja, srednjoškolci su također počeli javno iznositi svoje mišljenje. Mnoge su vjerske udruge isticale kako Željko Jovanović načinom uvođenja zdravstvenog odgoja ide na štetu samih učenika te kako se on protivi svjetonazorima brojnih roditelja kršćanske vjeroispovijesti.

Izdvojeni članak

Zdravstveni odgoj: Ministar vrši pritisak, a predavači nespremni


Uz brojne rasprave na društvenim mrežama, oglasilo se i nekoliko srednjoškolaca putem anonimnih pisama kako bi se čuo i njihov glas.

Da učenici ne bi bili zakinuti i kako se o njihovoj sudbini ne bi pitalo sve osim njih, na našoj stranici je bila postavljena anketa kako bismo provjerili što oni misle o načinu uvođenja zdravstvenog odgoja u obrazovne institucije.

Na anketu je odgovorilo gotovo 700 ljudi, od kojih je 65 posto reklo kako imaju pozitivan stav. Na suprotnoj strani se našlo 22 posto čitatelja, a postotak neutralnih iznosi 14.