Pretraga

Velika investicija: Glazbena škola diže kredit kako bi kupila klavir u iznosu od 152 tisuće eura

A- A+

Glazbena škola Karlovac, koja je ove godine upisala najviše učenika u svojoj povijesti, njih 560, dobila je odobrenje od osnivača za kreditno zaduženje kako bi uspjeli financirati nabavku klavira u vrijednosti od 152 tisuće eura. Radi se o Steinway jedinstvenom klaviru koji jedini ispunjava potrebne karakteristike, a nabavljaju ga jer je njihov stari klavir već istrošen.

ljudske ruke koje sviraju klavir

Foto: Unsplash

Učenici Glazbene škole Karlovac uskoro će svoje umijeće sviranja klavira uvježbavati na novom glasoviru koji vrijedi 152 tisuće eura. Kako prenosi KAportal, županijska skupština je na sjednici odobrila kreditno zaduženje školi kako bi nabavili koncertni klavir marke Steinway.

– Županija i Grad Karlovac su osigurali po 29.199 eura, a 94.000 će dati Glazbena škola Karlovac, od čega će 60.000 osigurati posredstvom dugoročnog kreditnog zaduženja, za što je suglasnost dao i Školski odbor. Rok otplate kredita je 60 mjeseci, a fiksna kamatna stopa iznosi 3,9 posto godišnje. Škola je izdala i bjanko zadužnicu vrijednosti 75.000 eura, rekla je na skupštini pročelnica Upravnog odjela za financije Županije karlovačke, Marija Stojković.

Izdvojeni članak

Koliko košta glazbeno obrazovanje? ‘Na Akademiji potreban set klarineta košta oko 60.000 kn’

Ravnateljica Glazbene škole Karlovac, Snježana Mrljak, rekla je da će se provesti postupak javne nabave prema čemu je jasno za zaključiti da će navedene karakteristike ispunjavati isključivo Steinway klavir za kojega ravnateljica tvrdi da je jedinstven.

– Naš postojeći koncertni klavir marke Schimmel potrošen je i nepogodan za veća gostovanja jer svaki pijanist kojega se kontaktira prvo pita kakav je klavir na raspolaganju, objasnila je ravnateljica.

ljudske ruke koje sviraju klavir
Share via
Copy link
Powered by Social Snap