Pretraga

Veliko ponavljanje koje vas vraća na početak srednje: Provjerite koliko imate točnih odgovora

A- A+

Učenje i pripremanje za nastavu ne zvuči kao neka predobra zabava. Osim ako je sami ne učinite takvom. A nije li učenje kroz kvizove i zabavno i zanimljivo, ali i korisno? Na našoj platformi kvizovi.srednja.hr možete se pripremati za sve ispite koji vas čekaju u školi. Izdvajamo pitanja gradiva 1. razreda srednje škole na kojima možete utvrditi gradivo.

kvizovi

Ulogirajte se i krenite učiti na jedan drugačiji način!

Nastava u novoj školskoj godini je započela, a time su se i obaveze poduplale, u odnosu na ono što smo radili ljetos. Prve zadaće su pale, a uskoro će i prvi pravi ispiti. Ne računamo inicijalne ispite.

Naš sustav za učenje koji možete pronaći na kvizovi.srednja.hr možete iskoristiti kao koristan alat pri učenju. Sustav je namijenjen učenju jer sadržava različito znanje i informacije iz različitih područja, ali je namijenjen i zabavi jer kroz formu kviz pitanja ispituje vaše znanje.

Pitanja su podijeljena u teme i podteme, a svako pitanje ima određenu težinu, koju možete vidjeti nakon što otvorite svako pitanje. Težina pitanja određuje se prema tome koliko je korisnika na njega odgovorilo točno, odnosno netočno.

Isto tako, sustav izračunava vašu ocjenu s obzirom na to odgovarate li točno ili netočno na pitanja, a sve u odnosu na druge korisnike i kako su oni odgovorili. Na kraju, svoju ukupnu ocjenu možete pronaći na svom profilu, gdje možete vidjeti i svoje ocjene iz svake teme i podteme na koju ste odgovorili.

Također, možete svoje znanje usporediti sa znanjem korisnika koji dolaze iz vaše škole, fakulteta ili grada u kojem živite. Tako se možete povezati s njima ili pokušati ‘pobijediti’ nekoga u znanju.

Između svih tema koji se nalaze u sustavu, nalaze se i one koje se tiču gradiva pojedinog razreda u osnovnoj i srednjoj školi. Tako, na primjer, možete u temi 1. razred srednje pronaći podteme koje su povezane s različitim lekcijama iz školskih predmeta.

Recimo, u sustavu možete pronaći pitanje iz gradiva Hrvatskog jezika pod nazivom „Jezik i govor“.


Možete vježbati i matematiku, s potpunim iskustvom matematike!


Također, u sustavu možete pronaći i pitanja iz Geografije…


Ili pitanja iz Kemije…


A uz pomoć papira i olovke možete vježbati i zadatke iz Fizike!


Možete naučiti nešto novo iz Informatike!


A kad odgovorite na sva pitanja, možete dodati i svoja pitanja! Bilo da ste ih sami izmislili prilikom učenja ili ste čuli profesora kako postavlja to pitanje, postavite ga u sustav u odgovarajuću temu i podtemu i pratite kako drugi korisnici odgovaraju na njih.

Kako biste mogli postavljati, ali i odgovarati na pitanja, potrebno je napraviti svoj korisnički račun. Korištenje sustava je besplatno, a možete povezati i neki svoj postojeći račun, Facebook, Google ili svoj AAI identitet.

Ulogirajte se u sustav i krenite učiti na jedan drugačiji, ali puno zabavniji način!

Veliko ponavljanje koje vas vraća na početak srednje: Provjerite koliko imate točnih odgovora
Share via
Copy link
Powered by Social Snap