Pretraga

Video: Dječak tri tjedna starog haskija uči kako zavijati

A- A+

Djeca uče govoriti, tako što slušaju svoje roditelje i ponavljaju riječi koje su čuli. No čini se da isti koncept funkcionira i u slučaju kada čovjek uči psa, njegovim izražajnim osobinama. Naime Belka samo tri tjedna stari mješanac haskija i aljaškog malamuta, sluša svoga vlasnika, odnosno malog dječaka kako zavija te on ponavlja za njim. No, zbog svoje rane dobi psić zvuči više kao mala ptica, nego kao poludivlja životinja, kakvom se često haskiji i malamuti smatraju.

Screenshot: You Tube

Svi znamo da mala djeca uče govoriti, na način da slušaju osobe u svom okruženju te ponavljaju za njima. Međutim maleni dječačić i vlasnik tri tjedna starog mješanca sibirskog haskija i aljaškog malamuta ide korak dalje. On uspijeva svoga ljubimca učiti zavijanju! Psić imena Belka sluša svoga ‘gospodara’ i poput male ptičice ponavlja za njim.

Iako je očigledno da malom psu još uvijek ne ide njegova iskonska vještina, entuzijazam koji pokazuje i pokušaj ponavljanja za vlasnikom su impozantni.

Pogledajte u video isječku kako komunikacija između različitih vrsta živih bića, može biti vrlo uspješna, a nadasve neodoljivo simpatična.

Copy link
Powered by Social Snap