Pretraga

[VIDEO] Drama ispred osnovne škole, uhićena učiteljica: ‘Desetak puta su je opomenuli’

A- A+

Ispred Osnovne škole u Garčinu nedaleko Slavonskog Broda jutros je uhićena učiteljica koja se protivila COVID potvrdama. Kako je rekla ravnateljica škole, učiteljica je navodno policajce snimala mobitelom, unatoč upozorenjima da to ne čini i da se prema njima ne odnosi na grub način.

Ispred Osnovne škole Vjekoslav Klaić u Garčinu, mjestu nedaleko Slavonskog Broda, jutros se odvijala prava drama koja je rezultirala uhićenjem učiteljice.

‘Snimala me mobitelom na ulazu’

Kako doznaje novinarka lokalnog portala SBplus, do uhićenja je došlo dok je učiteljica, protiveći se obveznim COVID potvrdama koje su jučer uvedene, među ostalim, i u prosvjetu, izrazila nepoštovanje prema policijskih službenicima. Unatoč tome što su je, piše lokalni portal, policajci nekoliko puta zamolili da ih prestane snimati, ona to nije prestala raditi. Ravnateljica škole Danijela Erić kaže da su spomenutu učiteljicu policajci desetak puta upozorili, osim da ne snima, i da im se ne obraća na grub način.

– Snimala me mobitelom na ulazu, pitala otkud mi pravo da je pitam za potvrde. Pokušala sam na smiren način još jednom pojasniti svoje obveze i sve odraditi prema gore spomenutim uputama. U krug škole i danas su ponovno došli meni nepoznati ljudi. Nastavnica je pokušala ući u školu i na druga vrata te sam je u tomu spriječila. Nakon toga sam pozvala policiju. Iako sam joj to nudila, bilješku nije potpisala. Policija me nakon toga uputila neka se vratim u školu, kazavši kako će oni riješiti situaciju pred zgradom. Što se dalje događalo, ja ne znam, ali dok sam bila prisutna, nastavnica je čitavo vrijeme snimala policijske službenike. Oni su je desetak puta opomenuli da to ne smije činiti te da im se ne obraća na grub način, no očigledno ih nije poslušala. Djelatnici se ne moraju cijepiti, ali moraju se testirati. Uistinu smo učinili sve kako bi sustav funkcionirao, svima izlazimo u susret, ali, slagali se mi s tim privatno ili ne, pravila moramo poštovati želimo li ući na radno mjesto, kazala je ravnateljica za SBplus.

Problemi počeli još jučer

Problemi su, potvrdila je ravnateljica novinarima lokalnog portala, počeli već jučer i to u Područnoj školi Klokočevik. Na nastavu je došla vjeroučiteljica koja prije ulaska u zgradu, kaže, nije htjela predočiti potrebne dokumente. Konkretno, na ulazu su je pitali ima li COVID potvrdu, potvrdu o preboljenju ili negativan tekst, no, ravnateljica tvrdi da nisu dobili ništa od toga.

– Jučer je u Klokočevik na nastavu došla vjeroučiteljica koja prije ulaska u zgradu škole nije željela predočiti potrebnu dokumentaciju. Pitali smo je ima li COVID potvrdu, potvrdu o preboljenju ili negativan test, no nije nam na uvid dala ništa od toga. Dalje smo samo nastavili raditi svoj posao. Prema uputama Ministarstva, Odluci Stožera, uputama Nastavnog zavoda za javnog zdravstva, nismo je mogli pustiti u zgradu škole. Imali smo spremnu službenu bilješku za takve slučajeve kada osobe dođu na radno mjesto, ali ne prilože potrebnu dokumentaciju, odnosno, kada im zbog toga nije omogućen ulazak na posao. Jučer su se u krugu škole našle i nepoznate osobe, a zbog njihova ponašanja, bila sam prisiljena pozvati policiju. Podršku je vjeroučiteljici jučer ispred Područne škole u Klokočeviku pružila i nastavnica Likovne kulture iz matične škole u Garčinu pa smo pretpostavili da će i danas biti sličnih situacija, no nismo niti slutili da bi mogle završiti uhićenjem, prepričala je ravnateljica.

[VIDEO] Drama ispred osnovne škole, uhićena učiteljica: ‘Desetak puta su je opomenuli’
Share via
Copy link
Powered by Social Snap