Pretraga

[Video] Jobsov prijatelj otkrio kakav je studentski život vodio otac Applea

A- A+

Daniel Kottke jeda je od najbližih prijatelja Stevea Jobsa kao i među prvim ljudima zaposlenima u Appleu, koji je nedavno ispričao kako je izgledao njihov studentski život. Otkrio je detalje poput izgleda Jobsove sobe, konzumacije LSD-a te nezasitnoj želji za nečim jačim i od bilo kojeg opojnog sredstva.

S obzirom da je preminuli Steve Jobs ostavio neizbrisiv trag te promijenio živote milijuna ljudi diljem svijeta, mnoge zanima kakav je život vodio prije nego što je postao otac Applea. Njegov blizak prijatelj te jedan od prvih zaposlenika Applea, Daniel Kottke, otkrio je za CNN kako su izgledali Jobsovi studentski dani.

Izdvojeni članak

Steve Jobs vlastitoj je djeci strogo kontrolirao korištenje Appleovih proizvoda

Naime, Kottke je Jobsa upoznao kao brucoša na Reed Collegeu s kojim je dijelio svoja intelektualna, ali i halucinacijska iskustva. Dok je Steve još bio živ, Kottkeu je bilo neugodno iznositi priče o njihovim zajedničkim doživljajima iz prošlosti, stoga je tek nedavno pristao za CNN ispričati nekoliko detalja iz njihovih studentskih dana.

– Uzimali bismo psihodelične supstance, nakon čega bi nam se otvorili potpuno novi vidici. Odmah smo se sporazumjeli, s obzirom da smo obojica čitali knjigu ‘Be Here Now’, koja se bavi tematikom povezanosti psihodelije i spiritualnosti. Bili smo ‘wannabe-monasi’, tako smo se tada nazivali, prisjetio se Daniel Kottke vremena dok su obojica pohađali Reed College.

Uz mnoštvo zanimljivosti koje je Jobsov prijatelj otkrio, svakako se izdvaja i ona da su zajedno konzumirali LSD poznatiji pod nazivom ‘Orange sunshine’. No nakon što se uhvatio ozbiljnog posla, nije bilo potrebe za uzimanjem opojnih supstanci.

– Kad je Apple jednom pokrenut, više nije bilo stajanja. Steve je svu svoju energiju usmjerio ka uspjehu svoje tvrtke. Za to mu nisu bili potrebni narkotici, ističe Kottke dodajući kako je Jobsova nezasitna želja za napretkom bila jača od bilo kojeg LSD-a.

Više o studentskom životu oca Applea pogledajte u videu ispod.

[Video] Jobsov prijatelj otkrio kakav je studentski život vodio otac Applea
Share via
Copy link
Powered by Social Snap