Pretraga

[VIDEO] Ovo još nismo vidjeli: Učenici matematiku vježbaju kroz igru na tjelesnom

A- A+

Matematika na tjelesnom možda na prvu zvuči kao ubijanje zabave, ali u ovom slučaju to uistinu ne stoji. Zaposlenica jedne škole u SAD-u objavila je video u kojem je prikazano kako kroz interaktivan sistem na satu tjelesnog odgoja učenici paralelno vježbaju i znanje iz matematike.

Foto: Facebook – Trista Murphy

Matematika može biti zabavna i ne mora biti bauk od predmeta, samo joj pri podučavanju treba pristupiti na drugačiji način. Dobar primjer je interaktivan sistem koji se provodi u jednoj školi u SAD-u, a koji je na svojem Facebook profilu objavila zaposlenica te škole.

Izdvojeni članak

[ZADATAK DANA] Kad plovi ovaj brod? Tko bi pomislio da će nam matematika poslužiti i za planiranje putovanja

Učenici na satu tjelesnog odgoja na velikoj projekciji u dvorani dobiju matematičke zadatke koje napamet rješavaju i potom u točno polje gađaju loptom. Ako je rezultat točan, dobiju bod i zadaci se nastavljaju.

Igra koju učenici prolaze na objavljenom videu, samo je jedna od mnogobrojnih, pa učenicima ne može dosaditi uvijek isto ponavljanje problema. Osim toga, na ovaj način na tjelesnom ne kombiniraju samo vježbanje matematike, već isti sistem omogućuje i učenje zemljopisa ili nekog drugog predmeta.

[VIDEO] Ovo još nismo vidjeli: Učenici matematiku vježbaju kroz igru na tjelesnom
Share via
Copy link
Powered by Social Snap