Pretraga

Video: Kako se druže varaždinski i celjski učenici

A- A+

e-varazdin.hr

Izdvojeni članak

Stiže još jedna velika investicija u varaždinsko školstvo

Učenici iz Elektrostrojarske škole iz Varaždina na originalan način njeguju svoja poznanstva sa susjedima Slovencima. Naime krajem prošlog mjeseca u posjet im je došlo dvadesetak učenika i profesora iz Srednjoškolskog centra Celje iz Slovenije da zajednički rade na projektu Akademije srednjoeuropskih škola (ACES). Radionice, ples, zabava i učenje na predavanjima samo su dio aktivnosti na kojima su ovi učenici i profesori zajednički sudjelovali.

Projekt ‘Kako moderni mediji utječu na donošenje odluka mladih osoba’ u organizaciji Akademije srednjeeuropskih škola prošli tjedan se održao u Varaždinu. Kako bi se promovirale ideje multikulturalnosti, međusobnog razumijevanja i mirnog suživota svih ljudi Europe, mladi Hrvati i Slovenci družili su se u Varaždinu i upoznavali jedni druge kroz razne radionice, prenosi portal e-varazdin.hr. 

Iako se učenici iz Celja i Varaždina razumiju na svojim jezicima, oni su na engleskom raspravljali o utjecaju medija na mlade ljude. Osim toga, učili su plesati ACES ples i domaćini su gostima pokazali svoj grad. Cijelo ovo druženje zamišljeno je kako bi se bolje upoznali i ponijeli doma još jedno iskustvo.

– Unatoč tome što je financiran sredstvima EU, ovaj projekt financijski nije velik, ali po učinku i efektu koji je imao na naše i slovenske učenike definitivno je važan, rekao nam je Igor Kos, ravnatelj Elektrostrojarske škole u Varaždinu.

Dodaje kako su u školi jako zadovoljni s ovim poznanstvom, a da učenici koji u veljači putuju u Celje na dva dana već pokušavaju pronaći način da tamo ostanu dulje.
U nastavku pogledajte video u kojem su učenici na satu ACES plesa.

Video: Kako se druže varaždinski i celjski učenici
Share via
Copy link
Powered by Social Snap