Pretraga

[VIDEO] Kakva priča: Dečko nije znao da se ulošci mijenjaju i da menstruacija traje više dana

A- A+

Pri počecima stvaranja sex ed sadržaja, Paula Brečak na Instagramu je doživjela dosta šokantnu poruku od jednog dečka koji nije znao da se ulošci moraju mijenjati i da menstruacija traje više dana. Cijelu priču pogledajte u videu ispod.

U najnovijoj epizodi podcasta srednja.hr ugostili smo Paulu Brečak (@thewolfnomad), influencericu koja već godinama svoje pratitelje educira o seksu i seksualnosti. Počeci sex ed sadržaja na njenom profilu sežu unatrag nekoliko godina kada je bila na putovanju u Sri Lanki. Svojim je pratiteljima objašnjavala prednost menstrualne čašice. Na tom putovanju nije baš imala dostupne uloške, a da jest, prepričava nam, u torbi bi joj zauzimali puno mjesta.

Sve je to komentirala na svojem Instagram profilu, a onda je u nekom trenutku dobila komentar od jednog dečka, inače fakultetski obrazovanog. On se pitao kako to misli da bi joj ulošci zauzimali mjesto u torbi, implicirajući da kad menstruacija krene, iskoristi jedan uložak i to je to. Tad je, ispričala nam je, shvatila da on uopće nije znao kako funkcionira menstruacija. Nije znao da se ulošci mijenjaju više puta dnevno i da krvarenje u prosjeku traje između tri i sedam dana.

Cijeli podcast o seksualnom obrazovanju i razgovor s Paulom Brečak pogledajte u videu ispod.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap