Pretraga

[VIDEO] Kontrolori ZET-a tvrde da putnici nisu orginalni u izmišljanju priča

A- A+

Gotovo nevidljivi, dolaze onda kad im se najmanje nadaš, lovci na neregistrirane karte i uvijek spremni na kvalitetnu svađu. Od njih zastaje dah, a svaka pomisao na njihove crne aparatiće stanovnicima Zagreba ledi krv u žilama. Ipak, i oni su samo ljudi. Vrijedni radnici koji iza sebe imaju priču. Tko su zapravo ZET-ovci?

Vimeo/PrintScreen

– Nije nama cilj svađati se s putnicima. Nisi nakon toga više sposoban odraditi posao kako treba i to nema smisla. Pokušavamo zato mirnim putem objasniti ljudima da su pogriješili i to riješiti, reporterima TV Studenta rekao je dugogodišnji ZET-ov kontrolor, Zdravko Hasan.

Izdvojeni članak

Evo kako prepoznati ZET-ovca u civilu

Ograničene ovlasti

Najčešća opaska upućena kontrolorima Zagrebačkog električnog tramvaja jest prekoračenje njihovih ovlasti.

Iako su skloni zadržavati putnika, zakon kontrolorima ne odobrava takve ovlasti. Ono što smiju učiniti jest zadržati vas dok vam ne provjere kartu ili osobni dokument, a ukoliko to odbijete, kontrolor ima pravo zatražiti asistenciju policije.

Iako o kontrolorima vladaju, ponekad opravdane, predrasude, Zdravko tvrdi kako često zna progledati kroz prste i sažaliti se nad nekim.

– Ponekad mi bude krivo kad naplatim kaznu, kasnije se pitam jesam li trebao ili ne, ali to je moj posao, kaže Zdravko.

Izdvojeni članak

Ovo su najčešći odgovori kontrolora ZET-a na laži i izmotavanja švercera

Zagrepčani loše izmišljaju

Rijetki sretnici ipak uspijevaju izbjeći kaznu, a najbolje prolaze studenti koji se izvlače na nizak džeparac i neimaštinu.

Ostali su putnici, razočaran je Zdravko,prilično nemaštoviti.

– Ostalo mi je doma, ostalo je u drugim hlačama i slične dosadne izlike. Nitko me još nije iznenadio nečim originalnim pa da se dobro nasmijemo i odemo svatko na svoju stranu, kroz smijeh govori Zdravko.

Putnicima dodatnu gnjavažu predstavlja registracija karata kojoj mnogi ne vide smisao. Registracija je korisna jer se prema njoj prave vozni redovi, a u slučaju nesreće, putnik ima pravo zatražiti odštetu ukoliko je registriran u vozilu.

ZET-ovi kontrolori from TV Student FPZG on Vimeo.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap