Pretraga

Video: Kružno zbrajanje – zabavna i jednostavna matematika

A- A+

Matematika može biti jako zabavna, ako se njom bavite na način koji ne prakticiraju vaši nastavnici i profesori. Budući da se radi o širokom području, postoji jako puno jednostavnih varijacija kojima možete doći do zanimljivih saznanja ili do istih rezultata do kojih dođete klasičnim računanjem. Ovaj put pogledajte što se dogodi kada uzastopno zbrajate u krug brojku 3 kao i brojku 7.

Mnogi kolutaju očima na sam spomen matematike, dok drugi iz zabave proučavaju matematičke operacije te na taj način dođu do zanimljivih spoznaja. Pisali smo o japanskoj tehnici množenja koja uključuje ukrštavanje linija, a ovaj put vam donosimo kružno zbrajanje.

Izdvojeni članak

Matematika vam može nanijeti stvarnu bol

Brojevi tri i sedam na prvi pogled nemaju ništa zajedničko, no ako znamenkama do 10 oformite krug i krenete uzastopno zbrajati jednu pa drugu brojku, ubrzo ćete shvatiti što ih povezuje.

Pođete li broju tri dodavati tri, pa tom zbroju dodavati tri i tako sve dok povezivanjem ne dobijete zvijezdu, zatim istu stvar ponovite s brojem sedam, primijetit ćete kako ćete dobiti zvijezdu identičnog oblika.

Budući da je u teorijskom obliku teže zamisliti na koji način trebate kružno zbrajati spomenute brojeve, pogledajte sljedeći video u kojemu je prikazan svaki korak.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap