[VIDEO] Maturantica održala nadahnut govor na Ekonomskom fakultetu i usput malo štrecnula Filozofski

Tina Čatlaić državna je prvakinja iz hrvatskog jezika, a kao autorici koja je već objavila zbirku pjesama, danas joj je pripala uloga i čast da na dodjeli Oskara znanja, u ime svih nagrađenih, održi kratak govor.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Tina se nije odlučila održati klasični protokolarni govor, nego je prozborila o stvarima koje su važne učenicima, još jednom svima nagrađenima ponovila zašto su važni, a nije zaboravila ni na kolege maturante, koji su danas pisali posljednji ispit na ljetnom roku pa im je Tina poželjela puno sreće.

Najtalentiraniji hrvatski učenici nagrađeni vrijednim priznajem: Ovo su njihova imena

Spomenula je kako su natjecanja u znanju zapravo odličan način da za otklanjanje potencijalnog stresa na maturi.

Pod dojmom mature, Tina je odlučila citirati i svoga imenjaka Ujevića, kako bi dala poantu misli zašto je važno učiti, razvijati se i napredovati.

– Biblioteke donose svjetlost našem duhu i oduzimaju jakost našim očima, a onda je nastavila u pjesničkom maniru ‘ali iako su naše oči možda doista oslabljele istražujući retke i retke zahtjevnog gradiva, naš se duh nedvojbeno osnažio!

Potom se još jednom vratila na maturu, iskazujući nadu da su ju kolege dobro napisale, a i da će uspješno svladati prijemne ispite.

Pri tome je malo štrecnula i faks, koji se nada da će upisati.

Izašao popis najboljih učenika u Hrvatskoj: Jedan od njih dobiva čak pet Oskara znanja

– Nadam se da ću i ja riješiti logičko-matematički zadatke na prijemnom za Filozofski fakultet, da mogu studirati kroatistiku, cinično je zaključila Tina, za što je dobila gromoglasan pljesak.

Cijeli njen govor možete pogledati u potonjem videu, a u galeriji fotografija i neke od zanimljivijih momenata s dodjele Oskara znanja.

U priloženom Facebook albumu, pogledajte fotografije gotovo svih dobitnika. Kažemo gotovo svi, dijelom radi toga što se pojedini dobitnici nisu pojavili na dodjeli, a dijelom i zbog ubrzanog i neartikuliranog protokola, koji nije ostavljao mogućnosti, da svaki nagrađeni dobije svojih desetak sekundi slave. Popis svih dobitnika Oskara znanja, možete pogledati na ovoj poveznici.

One comment

  1. Bravo srednja.hr sto ste popratili najveću hrvatsku nagradu u obrazovanju 🙂 Dodjela je bila izvrsno organizirana, a trajala je optimalno dugo, zadovoljni smo 🙂

Odgovori