Pretraga

[VIDEO] Maturantica održala nadahnut govor na Ekonomskom fakultetu i usput malo štrecnula Filozofski

A- A+

Tina Čatlaić državna je prvakinja iz hrvatskog jezika, a kao autorici koja je već objavila zbirku pjesama, danas joj je pripala uloga i čast da na dodjeli Oskara znanja, u ime svih nagrađenih, održi kratak govor.

Tina se nije odlučila održati klasični protokolarni govor, nego je prozborila o stvarima koje su važne učenicima, još jednom svima nagrađenima ponovila zašto su važni, a nije zaboravila ni na kolege maturante, koji su danas pisali posljednji ispit na ljetnom roku pa im je Tina poželjela puno sreće.

Izdvojeni članak

Najtalentiraniji hrvatski učenici nagrađeni vrijednim priznajem: Ovo su njihova imena

Spomenula je kako su natjecanja u znanju zapravo odličan način da za otklanjanje potencijalnog stresa na maturi.

Pod dojmom mature, Tina je odlučila citirati i svoga imenjaka Ujevića, kako bi dala poantu misli zašto je važno učiti, razvijati se i napredovati.

– Biblioteke donose svjetlost našem duhu i oduzimaju jakost našim očima, a onda je nastavila u pjesničkom maniru ‘ali iako su naše oči možda doista oslabljele istražujući retke i retke zahtjevnog gradiva, naš se duh nedvojbeno osnažio!

Potom se još jednom vratila na maturu, iskazujući nadu da su ju kolege dobro napisale, a i da će uspješno svladati prijemne ispite.

Pri tome je malo štrecnula i faks, koji se nada da će upisati.

Izdvojeni članak

Izašao popis najboljih učenika u Hrvatskoj: Jedan od njih dobiva čak pet Oskara znanja

– Nadam se da ću i ja riješiti logičko-matematički zadatke na prijemnom za Filozofski fakultet, da mogu studirati kroatistiku, cinično je zaključila Tina, za što je dobila gromoglasan pljesak.

Cijeli njen govor možete pogledati u potonjem videu, a u galeriji fotografija i neke od zanimljivijih momenata s dodjele Oskara znanja.

U priloženom Facebook albumu, pogledajte fotografije gotovo svih dobitnika. Kažemo gotovo svi, dijelom radi toga što se pojedini dobitnici nisu pojavili na dodjeli, a dijelom i zbog ubrzanog i neartikuliranog protokola, koji nije ostavljao mogućnosti, da svaki nagrađeni dobije svojih desetak sekundi slave. Popis svih dobitnika Oskara znanja, možete pogledati na ovoj poveznici.

[VIDEO] Maturantica održala nadahnut govor na Ekonomskom fakultetu i usput malo štrecnula Filozofski
Share via
Copy link
Powered by Social Snap