Pretraga

[VIDEO] Ministrica Divjak komentirala je uvođenje nacionalnih ispita

U podcastu smo ugostili ministricu Blaženku Divjak, a dotakli smo se svih relevantnih tema. Nismo je mogli ne upitati o nacionalnim ispitima, a ona nam je objasnila kako ona vidi najbolji način provođenja istih.

Marko je pitao ministricu što misli o uvođenju nacionalnih ispita u škole. Radi se o ispitima koje bi radio ili NCVVO ili netko drugo van škole, a svi učenici bi u Hrvatskoj onda pisali iste ispite te bi ocjene bile usporedive.

– Ja se zalažem da bi nacionalni ispiti bili dobri, ali ne kao element koji bi onda služio ocjenjivanju u razredu, rekla je te je govorila da je princip ocjenjivanja na taj način jako diskutabilan jer ne uzima u obzir cjelokupan kontekst.

Zato, rekla je, koncept nacionalnih ispita treba gledati s rezervom, no i sama se zalaže da to bude element za provjeru kvalitete.

Marko i ministrica govorili su i o tome kako bi nacionalni ispiti u ovoj situaciji utjecali na zaključivanje ocjena.

– Nije dobro kad vrednovanje i ocjenjivanje uzimate iz ruku nastavnika, rekla je Divjak, a cijelo objašnjenje pogledajte u videu, a za više zanimljivog sadržaja pretplatite se na naš YouTube kanal.

Cijeli podcast pogledajte ovdje:

[VIDEO] Ministrica Divjak komentirala je uvođenje nacionalnih ispita
Copy link
Powered by Social Snap