Pretraga

[VIDEO] Mjesečna analiza hrvatskog obrazovnog sustava

A- A+

Protekli mjesec bio je izrazito zanimljiv u obrazovanju te pogodan za početak nove forme mjesečnog video komentara u režiji portala Srednja.hr. U kratkom video prilogu uz pomoć čangrizavog lika s ploče čije ime je još nepoznato, prošečite se s nama po čudnovatom svijetu hrvatskog obrazovanja.

foto:srednja.hr

Za prvi mjesec proći ćemo kroz bitne obrazovne događaje iz Splita, Šibenika i Zagreba, ali i jedne najave s kojim bi učenici i roditelji trebali dobiti veću moć nad profesorima.

Studentski izbori u Zagrebu

Studentski zborovi već godinama funkcioniraju po načelu tko će više svojih prijatelja iz raznih udruga nagovoriti da glasa za njih, dok većina studenata za izbore ne zna ni da se održavaju. Ipak, to ne znači da izbori nisu bili izrazito zanimljivi te s njima otvaramo prvu temu. 

Više o temi ovdje

Akademski Vatikanski ugovori

Ugovorom između Katoličkog bogoslovnog i Filozofskog fakulteta u Zagrebu studenti KBF-a mogu uz studij Religiozne pedagogije i katehetike upisati drugu studijsku grupu na Filozofskom fakultetu bez polaganja prijemnoga ispita. Ugovor je potpisan za vrijeme mandata današnjeg rektora Damira Borasa, a studenti Filozofskog su se odlučili pobuniti protiv ovakvog modela koji njima šteti.

Više o temi ovdje

Natječaj za studentske programe u Splitu

Nastavljamo s proaktivnim studentima Filozofije, ali ovog puta iz Splita. Njihovom reakcijom poništen je natječaj za dodjelu financija studentskim programima u vrijednosti od 500.000 kuna.

Više o temi ovdje

Pravilnik o izletima u školama

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u javnu je raspravu pustilo novi prijedlog Pravilnika o izvođenju izleta I ekskurzija izvan škole.Povijesna prilika da se korumpirane profesore i ravnatelja onemogući u krađi učenika u sprezi s putničkim agencijama

Više o temi ovdje

LiDraNo 2015

Bilo je na ovogodišnjem LiDraNu što za vidjeti i čuti – od recitala vječne poezije pune patetike do dramskih djela nakon kojih još tri dana poslije o njima razmišljate. Da to prikazuju na našim programima, možda bi društvo izgledalo kulturnije. Upravo zato ćete na Srednja.hr moći pročitati sve patetične poezije i novinarske radove kreativaca iz cijele Hrvatske.

Više o temi ovdje.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap