Pretraga

[VIDEO] O nastavi na daljinu s ravnateljicom AZOO-a: ‘Bez online škole naše obrazovanje bi potpuno stalo’

A- A+

U sedmom izdanju podcasta ugostili smo ravnateljicu Agencije za odgoj i obrazovanje, Dubravku Brezak Stamać. Budući da smo imali priliku razgovarati s ravnateljicom jedne od bitnijih obrazovnih institucija u Hrvatskoj, prošli smo kroz cijelo stanje u obrazovanju tijekom krizne situacije u kojoj se nalazimo. Kako su se snašli profesori i učitelji, a kako učenici, te kako će vrednovanje online nastave utjecati na završne ocjene učenika – sve to Marko je pitao ravnateljicu Brezak Stamać.

Dubravka Brezak Stamać u podcastu srednja.hr

Agencija za odgoj i obrazovanje uključena je u online nastavu. Između ostalog pripremaju video lekcije predavanja za svaki predmet i profesori mogu koristiti te materijale, to jest, mogu ih gledati i učenici.

Izazov i za učenike i za nastavnike

Marko je u podcastu ravnateljicu Agencije pitao trebaju li profesori postati partneri učenicima u ovoj situaciji.

Izdvojeni članak

[Video] Iz NCVVO-a su nam ekskluzivno otkrili sve o novom digitalnom alatu koji omogućuje uvid u zadatke mature

– Mislim da su profesori oduvijek bili partneri s učenicima, ali ja bih rekla da je ovo partnerstvo obostrani izazov. Mladi ljudi su u ovakvom online okruženju svakodnevno odrastali, a nastavnici su se intenzivnije počeli spremati kroz reformski projekt Škole za život. Izazov je obostran i stvar bih vrlo plastično dočarala: Bez obzira što ne idemo u školu, moramo se spremiti i psihički i fizički, rekla je naša gošća.

 

Ustvrdila je da je velika važnost online škole jer bi bez nje naše obrazovanje potpuno stalo.

O doziranju gradiva i važnosti zaključnih ocjena

Marko je pitao ravnateljicu ima li ideju što bi to bilo neko idealno opterećenje za učenika i kako bi profesori trebali dozirati gradivo s obzirom na činjenicu da se učenici žale da im je previše zadataka.

Razgovarali su i o tome kako se može vrednovati učenika osim ocjenjivanja, ali je ravnateljica dodala i da učenici moraju biti ocjenjeni na kraju godine zaključnom ocjenom jer bi suprotno značilo da cijela godina pada u vodu.

Cijeli podcast s ravnateljicom možete pogledati na našem YouTube kanalu na koji se možete pretplatiti za više zanimljivog sadržaja.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap