[Video] Naučite kako skinuti žvakaču s odjeće

Svi znate onu situaciju kad šetate po gradu pa vas zabole noge i odlučite odmorit stare kosti na klupici u obližnjem parku. I onda sjednete na žvakaću. I što sad učiniti? Uništene najdraže hlače, žvaka se ne skida. Ne očajavajte, ima načina.

Žvakaća guma na odjeći funkcionira po jednostavnom principu, što duže stoji, teže ju je skinuti. Tako da, djelujte brzo. Najjednostavniji način je staviti odjeću u zamrzivač i pričekati da se žvakača stvrdne pa ju sastrugati nožem.

Postoji i trik s peglom. Okrenite odjeću na koju se zalijepila žvakaća prema dolje, ispod stavite karton i peglajte na srednje jakoj temperaturi. Žvakaća će se zalijepiti na karton.

Osim pegle, pomažu i lak za kosu i vrući ocat. Na gumu nanesite lak, koji će ju stvrdnuti, i sastružite. Ako nemate lak, umočite četkicu za zube u vrući ocat i time očistite odjeću. Ako nemate octa, poslužit će i vruća voda.

U uklanjanju pomaže i alkohol, a on je najbolji izbor za osjetljive materijale, kao što su vuna i svila, jer ne oštećuje tkaninu i boje. Nanesite ga na žvakaću gumu i lagano istrljajte.

Odgovori