Pretraga

[Video] Osmaš na Oskaru znanja zasjenio govore ministra Mornara i rektora Borasa

A- A+

Dodjela priznanja za učenike koji su postigli iznimne uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima održala se ovaj utorak u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Na samom kraju ovog svečanog događaja inspirativan govor održao je i predstavnik nagrađenih učenika i studenata Andrija Živković. U našem videu pogledajte što je poručio osmaš zagrebačke OŠ. S.S. Kranjčević.

foto: Dražen Matiček

Svojim znanjem i zalaganjem 329 učenika zaslužilo je Oskar znanja, nagradu za iznimne uspjehe na državnim i međunarodnim natjecanjima. Na kraju maratonske ceremonije zaključnu riječ održao je Andrija Živković, koji planira upisati Klasičnu gimnaziju u Zagrebu.

Izdvojeni članak

[FOTOGALERIJA+VIDEO] 329 najboljih nagrađeno na prvom danu Oskara znanja

– Možda se ponekad čini kako nije vrijedno uložiti toliki trud i znanje no s vremenom shvatiš kako je to bogatstvo koje ti nitko ne može oduzeti, ali i bogatstvo koje možeš nesebično dijeliti s drugima. I čini mi se da je upravo u tome najveća sreća i zadovoljstvo, objasnio je Andrija, koji je svog ‘Oskara’ zaslužio prvim mjestom na Državnom natjecanju iz latinskog jezika.

Mladi prvak volio bi da većina njegovih kolega svoje znanje i natprosječne sposobnosti iskoriste u Hrvatskoj. Osim toga, siguran je da ovakvi događaji ‘mladim genijalcima’ pokazuju prostranstva koja tek mogu samo očekivati.

Za kraj je istaknuo kako je ovo tek početak, međutim, početak koji ukazuje na više i bolje, na visoke ciljeve koje zasigurno ovi mladi nadareni učenici mogu postići.

U našem videu pogledajte kako se mladi Andija snašao na pozornici NSK-a.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap