Pretraga

[Video] Osvojite put u Švicarsku: CERN vas poziva u otkrivanje svemirskih tajni

A- A+

Međunarodni institut CERN pokrenuo je projekt Secrets of the Universe kojim želi javnosti približiti svoje spoznaje i razvoj znanosti koja je, po njima, na samom rubu velikih otkrića o ‘beskonačnom prostranstvu’ koji nas okružuje. Kroz njihov natječaj svi zainteresirani imaju priliku za sebe i svog prijatelja osvojiti put u Švicarsku i posjet jednom od najvećih istraživačkih centara u našoj povijesti. Pogledajte inspirativan video o ovom multidisciplinarnom projektu, koji bi mogao promijeniti smjer u kojem se razvija naša civilizacija.

foto: www.biznews.com

Oko 10 tisuća fizičara iz čak 100 zemalja u Europskom institutu za nuklearna istraživanja (CERN) već desetljećima pokušavaju odgovoriti na pitanja koja se našoj civilizaciji nameću već stoljećima.

Izdvojeni članak

Gimnazijalci iz Koprivnice putuju u institut CERN za 100 kuna

Cilj im je otkriti temeljna pitanja o nastanku svemira

Znanstvenicima iz cijelog svijeta cilj je odgovoriti na temeljna pitanja o nastanku svemira. Kroz razne eksperimente do sada su uspješno definirali brojne nove spoznaje te su stvorili uređaje koji otkrivaju stvari o kojima smo još nedavno mogli gledati ili čitati u filmovima i knjigama.

Kroz projekt Secrets of the Universe spojit će se fizičari i vizualni umjetnici pa će zajedno pokušati široj javnosti predstaviti najnovija otkrića o tajnama svemira ili rezultatima eksperimenata, kao što je potraga za Higgsovim bozonom. U tome će im pomoći i 3D tehnologija u kinima, kroz koju će se nastojati na izuzetno efektan način prikazivati nove spoznaje o crnoj tvari ili pak teorijama supersimetry, multidimensional strings i ostalim ‘čudima’.

Izdvojeni članak

CERN-ovi znanstvenici: ‘Hrvatski učenici su najbolji’

Godišnji proračun CERN-a veći od 7 milijardi kuna

Dok se razvija suradnja između umjetnika i znanstvenika, koja se još nedavno činila nemogućom, svi zainteresirani dobit će priliku otputovati u Švicarsku i posjetiti CERN, institut koji je 1954. godine osnovalo Europsko vijeće za nuklearna istraživanja.

Ako vas interesira u kojem se smjeru razvija znanost, koliko je naša civilizacija blizu otkrivanja kako je nastao svemir te kako izgleda znanstveni centar čiji je godišnji proračun veći od 7 milijardi kuna, prijavite se na natječaj i osvojite nezaboravno putovanje za sebe i prijatelja.

U dnu članka pogledajte inspirativan video kojem je cilj promovirati projekt i rad znanstvenika koji već godinama rade na otkrivanju kako je nastalo sve što vidimo i ne vidimo.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap