Pretraga

Video: Ovo je 50 najljepših žena svih vremena

A- A+

Svestrani američki umjetnik Richard Kates, koji je u svojoj karijeri koketirao s glumom, režijom, glazbom, stvarao televizijske emisije, sastavio je ljestvicu najljepših glumica svih vremena! Prekrasne, uglavnom hollywoodske dive, kronološki, po datumu rođenja su portretirane u video isječku. Kates je subjektivno, daleko najviše Amerikanki uvrstio na listu. Kada je riječ, o inače uvijek visokopozicioniranim ljepoticama iz slavenskih zemalja, među 50 se našla tek legendarna češka glumica iz Hitchcockovog Vertiga Kim Novak.

Foto: jeweell.com

Richard Kates je svestrani američki umjetnik, koji je u svojoj karijeri prste upleo u režiju, muziku, glumu te televizijske show programe, sastavio je ljestvicu najljepših 50 glumica svih vremena te ih portretirao u jednom kratkom video isječku. Dive su poredane prema godinama rođenja.

Izdvojeni članak

Ovo su najljepše nacije svijeta

Obzirom na snagu hollywoodske kinematografije, a i činjenicu da je sastavljač liste Amerikanac, ne čudi da velika većina ljepotica dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država. Druga najzastupljenija nacija su Francuskinje, poput Carole Bouquet i Catherine Deneuve, a Kates svakako nije mogao zaobići niti talijanske ljepotice Sophiu Loren i Ginu Lollobrigidu.

Po jednu divu na listi imaju Španjolska Penelope Cruz, Švedska Ingrid Bergman dok primjerice Charlize Theron ili Natalie Portman uz južnoafričke te izraelske, imaju i američke korijene.

Sve slavenske zemlje zajedno su zastupljene u liku Kim Novak, koja se također smatra američkom glumicom, ali ima češke korijene. Najpoznatija je ostala po glavnoj ulozi u Hitchcockovoj Vrtoglavici.

U videu pogledajte prema rođenju posložene, najljepše glumice svih vremena, barem prema svestranom američkom glumcu.

Video: Ovo je 50 najljepših žena svih vremena
Share via
Copy link
Powered by Social Snap