Pretraga

[VIDEO] Pogledajte kako je izgledala osječka Quadrilla iz prve ruke

A- A+

Osječki maturanti zadnji dan svog srednjoškolskog obrazovanja proveli su već tradicionalnom Quadrillom. Riječ je o francuskom dvoranskom plesu koji osječki maturanti plešu tradicionalno svake godine na zadnji dan škole. Nakon Quadrille slijedi norijada na lijevoj obali Drave gdje je organizirano druženje uz svirku uživo.


Izdvojeni članak

[FOTO] Šime Strikoman napravio milenijsku fotografiju osječkih maturanata

– Htio bi se zahvaliti profesoru Siberu koji nas je ovako divno naučio plesati quadrillu. Mislim da smo svi ovo super odradili bila je odlična atmosfera, rekao je maturant Sven Latinović

Prekrasna atmosfera, odlična organizacija i sunčan dan ovu su već tradicionalnu manifestaciju u Osijeku učinili još ljepšom. Maturanti su gotovi i poručuju sretno ostalim generacijama.

Quadrilla i norijada su po meni najljepši događaji s ovih područja jer obuhvaćaju mlade. Mislim da smo mi budućnost ovog svijeta, mišljenja je maturantica Marija Andrijin.

Mnogi su se zahvalili i profesori Jukiću koji je sudjelovao na organizaciji Quadrille, a Šime Strikoman je iskoristio priliku za milenijsku fotografiju.

– Nadam se da će se ova tradicija nastaviti i u budućim generacijama. Sretan sam što sam završio, ali budućnost nas tek čeka, izjavio je maturant Jan Kulić.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap