Pretraga

[Video] Pogledajte najbolje reklame sa sinoćnjeg Super Bowla

A- A+

Na sinoćnjem Super Bowlu Denver Broncosi pobijedili su Carolina Pantherse fantastičnom igrom obrane. Većini Hrvata ta je informacija potpuno je nebitna. Možda ne razumijemo američki nogomet, ali zato sigurno razumijemo reklame. Pogledajte najbolje reklame koje su za ovogodišnji televizijski događaj godine pripremili marketinški stručnjaci.

YouTube; screenshot

Finalna utakmica NFL-a, Super Bowl jedan je od najvećih televizijskih spektakla sezone u SAD-u. U posljednjih desetak godina, interes za Super Bowl raste i u ostatku svijeta. Prošle je godine Super Bowl između Seattle Seahawksa i New England Patriotsa bio najgledaniji događaj u povijesti američke televizije. Iz minute u minutu pratilo ga je 114 milijuna gledatelja.

Takav događaj nije zanimljiv samo zbog sporta. Zabavni program na poluvremenu, na kojima nastupaju najveće glazbene zvijezde, mnogima je i važniji od same utakmice. Ove su godine na poluvremenu nastupali Coldplay, Bruno Mars i Beyonce.

Vrlo važan element televizijskog doživljaja Super Bowla su i reklame. Trideset sekundi reklame u ovako gledanom terminu koštalo je 5 milijuna dolara. Imati reklamu na Super Bowlu stvar je prestiža. Kompanije se trude prezentirati što otkačenije i zanimljivije reklame, kakve si možda ne bi dopustili tijekom godine, sve s ciljem da gledatelji ne prebace kanal. Angažiraju se velike zvijezde, šalju važne poruke i rade ludi zapleti. Sve to čini reklame integralnim dijelom Super Bowla.

Donosimo neke od najboljih reklama ovogodišnjeg Super Bowla!

Budweiser

Toyota Prius

MINI Cooper

Mountain Dew

Honda

Doritos

Doritos dogs

PETA

Share via
Copy link
Powered by Social Snap