Pretraga

[VIDEO] Psihologinja roditeljima: Pustite djecu da spavaju do kad hoće u doba korone!

A- A+

U našem prvom podcastu Marko Matijević ugostio je profesoricu psihologije s Filozofskog fakulteta u Zagrebu, Natašu Jokić-Begić. Razgovarali su o psihičkom zdravlju u doba korone, a profesorica je poručila roditeljima da ne bude djecu i da ih puste da spavaju koliko hoće i kad god hoće. Za to je dala dobar argument koji možete reći svojim roditeljima kada vas budu tjerali da ustanete iz kreveta.

– Roditelji, pustite djecu da spavaju!, zamolila je psihologinja Nataša Jokić-Begić u našem prvom podcastu. Možete sudjelovati u njezinom istraživanju ovdje.

Ugostili smo ovu profesoricu Filozofskog fakulteta u Zagrebu da bismo razgovarali o psihičkom zdravlju u doba korone, a za očuvanje psihičkog zdravlja definitivno je važan i dobar odnos s ukućanima.

Upravo je zato naša gošča iskoristila ovu priliku i rekla roditeljima da nema nikakve potrebe da bude djecu i da nema ništa loše u tome ako se djeca bude kasnije, ako kasno idu spavati i ako imaju potpuno drugačiji prirodni ritam od drugih ukućana. U mnogim kućanstvima upravo će to biti jedan od razloga za svađu jer roditelji misle da su djeca zbog spavanja lijena i da je kasno buđenje pogrešno, no stvar je u tome da samo imaju drugačiji ritam spavanja.

– Tko kaže da se moraš dići u 7 ujutro?, rekla je naša gošća.

U našem podcastu pogledajte kako je detaljnije obrazložila ovu tezu:

Cijeli podcast pogledajte niže:

Copy link
Powered by Social Snap