Pretraga

[VIDEO] Publika na LiDraNu nagradila maturanta iz Vrbovca gromoglasnim aplauzom

A- A+

Karlo Karakaš, srednjoškolac iz Vrbovca, oduševio je na prvoj večeri LiDraNa u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa. Obradu teksta Marinette koji je napisao i uglazbio francuski pjesnik Georges Brassens, publika je nagradila gromoglasnim aplauzom.

Karlo Karakaš/foto:srednja.hr

Izdvojeni članak

LiDraNo iz perspektive jedne učenice

Publika u Šibeniku imala je priliku Karla čuti na završnici Smotre, ali i u prethodnim godinama. Naime, maturant iz srednje škole Vrbovec redoviti je sudionik LiDraNa od petog razreda osnovne, s time da je preskočio sudjelovati u prva dva razreda srednje škole.

– U trećem srednje išao sam na natjecanje s pjesmom Tina Ujevića i shvatili
smo da recitiranje poezije nije za mene. Ove godine, željeli smo
iznenaditi publiku nečim novim. Profesorica mi je dala tekst, ja sam ga
isprobao i njoj se svidjelo. Dakako, nismo stali na tome. Vježbali smo
mjesec dana prije županijske smotre. Ja bi recitirao po razredima u
školi, ostajao poslije nastave u knjižnici, objasnio nam je Karlo kako su tekle pripreme.

Zanimljivo da se gotovo nije pojavio na završnoj smotri jer se prije županijskog natjecanja u Samoboru zarazio gripom, ali na sreću publike to se ipak nije dogodilo.

Mislio sam da ne ću moći prisustvovati Smotri. No, svaki dan, koliko mi je to zdravlje dopuštalo, vježbao sam kod kuće. Vježba, rad, trud, i ulaganje u glumu svih prijašnjih godina se isplatio. Rad s profesoricom Nadom Poturiček isplatio se jer mi je ovo bila prva državna smotra za koju smatram da je i više nego uspješno prošla, pohvalio je svoju profesoricu maturant.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap